Najukusnije pileće pljeskavice: Pravićete ih stalno…

by | oktobar 19, 2023
Najukusnije pileće pljeskavice: Stalno ćete ih praviti; pileće pljeskavice u tiganju

Stalno slušamo o tome kako je fast food nezdrav, ali postoje i zdravije, domaće varijante. Kao što su najukusnije pileće pljeskavice.

Volimo pljeskavice u svim varijantama – i sa povrćem, i sa junećim, i sa svinjskim mesom, a omiljene su nam od piletine. Tako su lagane i ukusne da bismo ih jeli svaki dan.

Najukusnije pileće pljeskavice: Svi ih obožavaju

Pileće pljeskavice su idealne za ručak ili večeru. Da bi ugođaj bio potpun, možete kupiti ili napravit zemičke ili somune. Naseckati salatu po želji i napraviti neki dobar preliv. Verujte nam na reč, možete kod kuće napraviti mnogo bolje pljeskavice nego u bilo kojem restoranu ili fast food-u. A recept za pljeskavice možete korigovati tako što ćete dodavati sastojke po želji.

Na TikToku-u mogu se naći različiti recepti za pripremu pilećih pljeskavica, a mi smo izdvojili sledeći:

@himalayan_01 #chickenburger #foodie #cooking #nepalifood #nepalifoodlovers #foryou #easyrecipe #foryoupage #bharatisunuwar #himalayanmumsrecipe ♬ original sound –

Članak se nastavlja posle reklama

Kako se pripremaju

Sastojci:

  • 500 g pilećeg mesa (pilećih prsa ili pilećih bataka)
  • 1 veća glavica crnog luka, sitno iseckanog
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/4 šolje prezle
  • 1/4 šolje rendanog parmezana
  • 1 jaje
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • so i biber po ukusu

Priprema:

  1. Piletinu operite i osušite kuhinjskim papirom. Isecite je na manje komade kako biste je lakše sameleli.
  2. U velkoj činiji, pomešajte samleveno meso sa sitno seckanim lukom, belim lukom, parmezanom, jajetom, prezlom, maslinovim uljem, mlevenom crvenom paprikom, solju i biberom. Dobro promešajte sve sastojke dok se ne sjedine.
  3. Ruke lagano nauljite, kako biste sprečili da se meso lepi za njih. Oblikujte smesu u pljeskavice po željenoj veličini i debljini.
  4. Zagrijte grill ili tiganj na srednju temperaturu. Pre nego što stavite pljeskavice na roštilj, možete ih još jednom posoliti i pobiberiti po ukusu.
  5. Pljeskavice pecite na roštilju ili tiganju otprilike 5-7 minuta sa svake strane ili dok ne porumene.
  6. Poslužite pljeskavice od piletine uz salatu, ajvar, kisele krastavce, paradajz. Ili pripremite preliv po želji.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

Zapečene makarone s piletinom i paprikama: Jelo koje svi vole

gkrphoto/gettyimages.com