Imamo recept za najukusniji sataraš: Spreman za pola sata

by | jul 15, 2024
Imamo recept za najuksniji sataraš: Spreman za pola sata

Jeste da je vani pakleno vruće ali to nas neće sprečiti da danas pripremimo odlično starinsko jelo – najukusniji sataraš. Imamo najbolji recept.

Ko bi odoleo dobrom, starom satarašu... Savršen, preukusan ručak spreman za pola sata. Idealno, lagano letnje jelo koje ni sa čim ne može da se uporedi. I odlično se slaže sa feta sirom.

Kako se priprema najukusniji sataraš

Kao i sva ostala jela, i ovo možete pripremiti na bezbroj načina. I dodavati sastojke i začine po želji. A tri osnova sastojka su paprike, paradajz i crni luk. Mi smo ubacili slaninu zato što je još ukusniji, ali odličan je i bez nje.

Osim slanine, u sataraš možet dodati i malo kobasice isečene na kolutove. A što se paprika tiče, za nijansu nam se više sviđa sataraš sa crvenim paprikama, šilajma. Ali to je samo stavr ukusa.

@hungaryfinest Making Hungarian ‘Lecsó’ (vegetable stew) – a summer staple! #cooking #summer #magyar #lecso #hungarian #traditional #easterneuropean ♬ Lecsó, Lecsó – Sláger Tibó

Članak se nastavlja posle reklama

 Recept za najukusniji sataraš

Sastojci:

  • 700 g paprika babura ili crvene paprike šilje
  • 400 grama paradajza
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 150 grama slanine
  • 2 kašike ulja
  • kašičica mlevene crvene paprike
  • malo tucane crvene ljute paprike
  • so i biber po ukusu

Priprema:

  1. Operite paprike. Uklonite semenke i isecite ih na komadiće.
  2. Operite i oljuštite paradajz, a zatim ga isecite na komadiće.
  3. Isecite slaninu na kockice i sipajte u šerpu. Dodajte ulje i zagrevajte na srednjoj temperaturi. Pržite slaninu sve dok ne porumeni.
  4. Dodajte luk isečen na kriške i dinstajte sve dok ne postane staklast, to jest dok ne omekša.
  5. Dodajte isečenu papriku, promešajte i poklopite. Pustite da se krčka peatnaestak minuta uz stalno mešanje.
  6. Zatim dodajte paradajz, melevenu papriku i ljutu papriku, i kuvajte otklopljeno oko 20 minuta, dok paprike ne omekšaju i tečnost malo uvri.
  7. Posolite i pobiberite po ukusu.
  8. Nakon par minita sklonite s vatre. Po željim možete dodati malo seckanog svežeg peršuna i ostalog začinskog bilja po želji.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama
yashina.tanya90/gettyimages.co.uk