Podvarak sa suvim šljivama: Mnogo ukusniji od klasičnog podvarka
Ništa lepše i ukusnije od podvarka zimi. Svaka domaćica ga priprema na svoj način. A da li ste probali podvarak sa suvim šljivama.
Ako volite klasična jela, onda verovatno volite i podvarak. Ovo tradicionalno, preukusno jelo, može se napraviti na bezbroj načina – posno, sa suvim ili sveži mesom, pečurkama, suvim šljivama…
Podvarak sa suvim šljivama: Ukus koji će vas oduševiti
Koliko god da uživamo u tradicionalnim jelima, volimo da probamo i nešto malo drugačije. A podvarak sa suvim šljivama zadovoljiće i najveće sladokusce. Lako se priprema, a sastojke i začine možete menjati i dodavati po svom ukusu.
Na internetu se može naći bezbroj recepata za pripremu podvarka a nama je privukao pažnju sledeći video recept sa TikTok-a:
@whatsmomcookin One Skillet Polish Sausage and Sauerkraut! So easy and super delish! Perfect for cold winter nights! #dinneridea #onepanmeal #healthyeating #yum #food #budgetmeals #2022 #foodtiktok ♬ Instrumental Background Music – Happy Instrumental Piano
Članak se nastavlja posle reklama
Kako se priprema podvarak sa suvim šljivama
Sastojci:
- 1 kg kiselog kupusa
- 500 g suvog mesa (slanina,kobasica ili dimljena svinjska rebra)
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 šargarepe, isečene na kockice
- 100 g suvih šljiva, dobro opranih i oceđenih
- 2 lista lovora
- 1 kašičica bibera u zrnu
- so po ukusu
- 2-3 kašike ulja
- voda po potrebi
Priprema:
- Prvo, pripremite kiseli kupus. Ako koristite kupus iz glavice, odvojite listove, operite ih i iseckajte na rezance. Ako koristite već iseckan kiseli kupus, operite ga i dobro ocedite.
- Na srednje jakoj vatri, zagrejte ulje i propržite sitno iseckan luk na ulju dok ne postane staklast.
- Dodajte isečene komade suvog mesa (slanine, kobasice ili dimljenih svinjskih rebara) i pržite ih dok ne postanu hrskavi i puste aromu.
- Kada meso postane hrskavo, dodajte iseckani kiseli kupus i šargarepu. Nastavite da pržite sve zajedno još nekoliko minuta, povremeno mešajući.
- Smanjite temperaturu i dodajte suve šljive, listove lovora, biber u zrnu i so po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke.
- Dolijte vodu tako da prekrije sve sastojke. Pokrijte lonac i kuvajte na laganoj vatri dok meso i povrće ne omekšaju, a ukus se sjedini. Ovo obično traje oko 1.5 do 2 sata.
- Proverite ukus i dodajte so ili biber po potrebi. Povremeno dodajte malo vode
- Podvarak služite topao uz kuvani krompir ili neki drugi prilog po želji.
Prijatno!
Članak se nastavlja posle reklama
Lilechka75/gettyimages.co.uk