Riblji štapići u crvenom vinu sa Frikom začinjenom mešavinom

by | februar 21, 2024
riblji štapići u crvenom vinu

Riblji štapići u crvenom vinu prave se brzo i lako sa novom Frikom mešavinom „4 godišnja doba“

Fine dining restorani poznati su po preukusnim jelima, specifičnim aromama i po načinu pripreme hrane, tokom koje se maksimalno čuva kvalitet svežih namirnica. Fine dining restorani i kompanija Frikom po tome su vrlo slični, jer i Frikom posebnim procesima čuva svežinu i hranljivost svom voću i povrću. Za ovo jelo vaš glavni sastojak biće nova začinjena mešavina zvana „4 Godišnja doba“. Koristeći ovu začinjenu mešavinu, koja sadrži žutu boraniju, šargarepu, mahune mladog graška i cvetove brokolija, skratićete proces pripreme jela za više koraka.

Kako se prave riblji štapići u crvenom vinu?

Potrebno je:

Silikonski kalup
200 grama Frikom spanaća
2,5 kg agar-agara
Frikom pakovanje začinjene mešavine „4 Godišnja Doba“;
Frikom pakovanje ribljih štapića
250 grama putera
200 grama šećera
1 litar crvenog vina
Frikom mix zamrznutog voća

Priprema ribljih štapića u crvenom vinu korak po korak:

 

Korak 1:

Kratko probariti zaleđeni spanać. Prodinstati mešavinu „4 godišnja doba“ i dodati agar-agar.

 

Korak 2:

U kalup ređati redom oceđeni spanać, zatim skuvano povrće i staviti u frižider da se stegne. Za to vreme, riblje štapiće ispeći u rerni. Dok se štapići pripremaju, otopite šećer, a zatim dodajte crveno vino. Kada se karamelizovan šećer rastopi, dodati puter i kuvati na niskoj temperaturi dok se sos ne zgusne.

riblji štapići u crvenom vinu, priprema

 

Korak 3:

Kako biste napravili pravu hedonističku atmosferu primerenu fine dining restoranima, pripremljeni sos iskoristite da išarate tanjir, na sredinu tanjira servirajte smesu iz kalupa, a tik uz to dodajte riblje štapiće.

korak 3 pripreme ribljih štapića

 

Za još egzotičniji izgled dodajte Frikom zaleđeni mix voća.

Prijatno!

Frikom