![Osvežavanje doma u okviru budžeta: 5 saveta Osvežavanje doma u okviru budžeta: 5 saveta](https://casadesign.rs/wp-content/uploads/2023/10/GettyImages-1564886077.jpg)
Riblji štapići u crvenom vinu sa Frikom začinjenom mešavinom
![riblji štapići u crvenom vinu](https://www.lepotaizdravlje.rs/wp-content/uploads/2024/02/frikom.jpg)
Riblji štapići u crvenom vinu prave se brzo i lako sa novom Frikom mešavinom „4 godišnja doba“
Fine dining restorani poznati su po preukusnim jelima, specifičnim aromama i po načinu pripreme hrane, tokom koje se maksimalno čuva kvalitet svežih namirnica. Fine dining restorani i kompanija Frikom po tome su vrlo slični, jer i Frikom posebnim procesima čuva svežinu i hranljivost svom voću i povrću. Za ovo jelo vaš glavni sastojak biće nova začinjena mešavina zvana „4 Godišnja doba“. Koristeći ovu začinjenu mešavinu, koja sadrži žutu boraniju, šargarepu, mahune mladog graška i cvetove brokolija, skratićete proces pripreme jela za više koraka.
Kako se prave riblji štapići u crvenom vinu?
Potrebno je:
Silikonski kalup
200 grama Frikom spanaća
2,5 kg agar-agara
Frikom pakovanje začinjene mešavine „4 Godišnja Doba“;
Frikom pakovanje ribljih štapića
250 grama putera
200 grama šećera
1 litar crvenog vina
Frikom mix zamrznutog voća
Priprema ribljih štapića u crvenom vinu korak po korak:
Korak 1:
Kratko probariti zaleđeni spanać. Prodinstati mešavinu „4 godišnja doba“ i dodati agar-agar.
Korak 2:
U kalup ređati redom oceđeni spanać, zatim skuvano povrće i staviti u frižider da se stegne. Za to vreme, riblje štapiće ispeći u rerni. Dok se štapići pripremaju, otopite šećer, a zatim dodajte crveno vino. Kada se karamelizovan šećer rastopi, dodati puter i kuvati na niskoj temperaturi dok se sos ne zgusne.
Korak 3:
Kako biste napravili pravu hedonističku atmosferu primerenu fine dining restoranima, pripremljeni sos iskoristite da išarate tanjir, na sredinu tanjira servirajte smesu iz kalupa, a tik uz to dodajte riblje štapiće.
Za još egzotičniji izgled dodajte Frikom zaleđeni mix voća.
Prijatno!
glavni i odgovorni urednik/ hana.dundjerov@color.rs
Angažovana u medijima već 24 godine, kao istraživački novinar, dopisnik i urednik. Bogato iskustvo je stekla u dnevnim novinama i na portalu blic.rs i drugim izdanjima kompanije Ringier u Srbiji. Radila kao glavni urednik magazina Natural Health, Moja beba i portala marieclaire.rs. Majka je troje dece, koja savršeno razume životni stil, potrebe i probleme savremene žene. Kao svaka Vodolija, fanatično prati trendove, pre svega modne i hair. Trenutno plavuša, do kada – videćemo.
Najnovije sa CasaDesign portala
Nastavite da čitate
![mleveno meso i krompir u pavlaci](https://www.lepotaizdravlje.rs/wp-content/uploads/2024/02/mleveno-meso-i-krompir-300x300.jpg)