Rolovana piletina sa sirom: Najukusniji ručak
Rolovana piletina je ukusan obrok koji podjednako uspešno možete poslužiti za porodičnim ručkom ili slavskim stolom
Roloavana piletina kombinuje sočno belo meso, povrće i začine u ukusnu rolnu, pružajući balansiran obrok sa bogatstvom proteina i nutritivne vrednosti.
Da li je rolovana piletina zdrav obrok?
Nutritivna vrednost pilećeg belog mesa
- Kalorije: Oko 180 kcal
- Proteini: Oko 25 grama
- Masti: Oko 9 grama (može biti više masnoće od belog mesa)
- Ugljeni hidrati: Niska količina, obično manje od 1 grama
- Vlakna: 0 grama
- Vitamini: Niacin (B3), vitamin B6, pantotenska kiselina
- Minerali: Fosfor, selen
Kako se pravi rolovana piletina sa sirom?
Možda zvuči komplikovano, ali priprema ovog jela uopšte ne zahteva da budete kulinarski ekspert.
Članak se nastavlja posle reklama
Sastojci:
pileće belo meso 700 g
kačkavalj 200 g
šunka 200 g
pavlaka za kuvanje 100 ml
so, biber po ukusu
peršun, bosiljak, majčina dušica, senf
Priprema:
- Belo meso isecite na tanke šnicle i obradite čekićem za meso.
- Poređati pileće šnicle na tacnu, kao mozaik, tako da se preklapaju i pokriju što veću površinu.
- Začinite meso po ukusu, solju i biberom. Poređajte na meso listiće šunke, pa potom kačkavalj.
- Lagano i pažljivo urolati piletinu. Urolanu piletinu spojite čačkalicama gde je neophodno, a potom je pouljite i namažite senfom.
- Urolanu i premazanu piletinu uvijte u alu foliju i stegnite. Stavite u vatrostalnu činiju.
- Zagrejte rernu na 200 stepeni. Nakon 20 minuta pečenja, izvucite vastrostalnu posudu, lagano i pažljivo odvijte piletinu i dodajte pavlaku za kuvanje, biber, peršun, bosiljak, majčinu dušicu i malo parmezana. Vratite se u rernu na još 15 minuta.
Prijatno!
Vitalina/sitock/gettyimagesplus