Rolovana slaninica sa nadevom od sira: Idealni zimski obrok
Rolovana slaninica sa nadevom od sira je veoma ukusan obrok koji se brzo priprema, a držaće vas sitim. Pored toga, odlična je ideja i za posluženje kada imate goste.
Rolovana slaninica sa nadevom od sira je božanskog ukusa, a možete ga psolužiti i kao ručak ili večeru. Ovo jelo je estetski veoma primamljivo, a jedna porcija je dovoljna za oko 5 osoba. Priprema je veoma jednostavna, pa vam je samo potrebno malo vremena.
Zašto je rolovana slaninica sa nadevom i umakom od sira savršen obrok?
Ovo jelo je bogato ukusima, a recept lako možete prilagoditi sopstvenom ukusu dodavanjem različitih vrsta sira ili drugih sastojaka prema vlastitom ukusu u preferencijama. Recept se veoma lako priprema, a savršen je za zimske dane i brzinske obroke.
Kako se pravi rolovana slaninica sa sirom?
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 200 g sira
- 15 g peršunovog lista
- 150 g dimljene slanine
- 120 g krem sira
- 10 g belog luka
- 50 g putera
- 30 g brašna
- 100 ml mleka
- 2 g crvene paprike
- 90 g čedra (ili sir po želji)
Priprema:
- Razvijte lisnato testo i presecite na pola.
- Izrendajte sir i stavite na jednu polovinu.
- Iseckajte peršunov list i dodajte na sir.
- Preklopite sa drugom polovinom testa i isecite na duguljaste šnite.
- Na šnite poslažite slaninicu.
- Udubite ih malo u sredini sa štapićem.
- Uzmite dve kašike ili viljuške i zamotajte ih oko ecajga (jedna šnita na dve kašike).
- Pecite u rerni na 180 stepeni tokom 30 minuta.
Dok se to peče u rerni, možete napraviti umak i nadev.
- Rastopite puter i dodajte mu brašno, promešajte, a potom dodajte i mleko dok je na vatri.
- Dodajte crvenu papriku.
- Izrendajte čedar i dodajte u nadev na vatri.
- Sa strane u krem sir dodajte beli luk.
- Kada se slaninice ispeku, izvucite escajg i napunite ih krem sirom.
- Služite sa nadevom.
Prijatno!