Testenina sa bundevom i žalfijom: Lagani recept koji ćete obožavati ove jeseni (video)
Bundeve su stigle, a sa njom i niz preukusnih jela. Testenina sa bundevom i žalfijom je savršeni recept u svakom trenutku. Evo zašto ćete biti oduševljeni ovim receptom.
Testenina sa bundevom i žalfijom: Brz recept idealan za svako nepce
Testenina sa bundevom je nesvakidašnji obrok koji će vas očarati. Recept je veoma lagan i jednostavan, a za njegovu pripremu vam treba neočekivano malo vremena. Naravno, recept uvek možete prilagoditi vašim potrebama i željama.
Zapečene pileće rolnice sa sirom i spanaćem: Ne može ukusnije
Osim toga, bundeva je sjajna vrsta povrća koja ima nebrojeno mnogo prednosti. Bogata je izvorima i mineralima i odličan je izvor vlakana. Takođe je veoma niskokalorična, pomaže zdravlje srca, kože, a i sjajna je kao preventiva karcinomima. Pored toga, sjajan je pomoćnik u mršavljenjui reguliše šećer u krvi.
Zdrav i lagan obrok u nekoliko minuta
Pire od bundeve koje obrok sadrži je sjajan izvor vitamina A i C, ali i unosu vlakana.Sa druge strane, ekstra devičansko maslinovo ulje i bademovo mleko su izvor zdravih masti koje pomažu u opštem zdravlju srca, a začini poput belog luka, žalfije i timijana su odlični antioksidansi.
Testenina sa bundevom i žalfijom: Nutritivna vrednost
Obrok sadrži oko 400-500 kalorija (varira od količina ulja i testenine koju odaberete). Pored toga, sadrži masti od oko 15-20g, ugljene hidrate oko 60-70g i proteina od oko 10-15 g.
Testenina sa bundevom i žalfijom: Recept
Sastojci:
- 350 gr testenine po želji
- 2 kašike ekstra devičanskog ulja
- 5-10 svežih listova žalfije isečenih na kriške
- 2 samlevena čena belog luka
- 1 kašika svežeg timijana (majčina dušica)
- 1 šolja pirea od bundeve (Bundevu preseći na pola i izvaditi sredinu. Ispeći je 30minuta u rerni na 200 stepeni. Oguliti je kad se malo ohladi i napraviti pire.)
- 1/2 šolje marinara sosa
- 1/2 šolje nezaslađenog bademovog mleka
- Začini po ukusu
Priprema:
- Skuvajte testeninu po uputstvu na kesici i ostavite da se ohladi.
- U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte žalfiju i mešajte dok žalfija ne potamni i ne postane hrskava. Potom je sklonite u malu činiju.
- Dodajte beli luk i timijan u preostalo ulje u tiganju i kuvajte oko 1 minut. (Dok luk ne postane lagano tostiran i ne zamiriše.)
- Dodajte pite od bundeve, marinara sos i promešajte da se sjedini sa belim lukom i začinskim biljem.
- Začinite po ukusu i sačekajte da proključa.
- Dodajte bademovo mleko u tiganj i kuvajte soko 5-7 minuta dok se ne zgusne.
- Umešajte sve sa testeninom.
- Poslužite uz hrskavu žalfiju.
- Po želji možete narendati i parmezan.
Testenina sa bundevom i žalfijom je spremna. Prijatno!