Testenina sa povrćem: Brz, jeftin i zdrav letnji ručak
Danas pripremamo brzo, lagano i jeftino letnje jelo, a to je testenina sa povrćem. Nije samo ukusna već i veoma zdrava.
Da biste pripremili preukusan obrok ne treba vam puno para, a ni vremena. Pastu sa sezonskim povrćem možete napraviti za pola sata. A poješćete je za tili čas jer je preukusna.
Kako se priprema testenina sa povrćem
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Da biste pripremili preukusnu testeninu za ručak, možete koristiti povrće po želji. Sve što imate u frižideru ili zamrzivaču, dolazi u obzir. A budući da je leto, svežeg povrća nam ne fali. To znači da za smo pola sata možete pripremiti zdrav ručak za samo pola sata. I snabdeti svoj organizam svim neophodnim vitaminima, mineralima i antioksidantima. Da li može bolje od toga…
Recept za brzu testeninu sa povrćem
Sastojci:
Članak se nastavlja posle reklama
- 1 pakovanje testenine po izboru
- 1 veliki paradajz
- 1 manja tikvica
- 1 manji patlidžan
- 2 paprike babure
- 1 veća glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 150 ml kuvanog paradajza
- 2 kašike ulja
- 1/2 kašičice aleve paprike
- malo ljute papričice
- so i biber po ukusu
- malo svežeg bosiljka
- sir po izboru
Priprema:
- Skuvajte testeninu u ključaloj slanoj vodi. Isperite je pod mlazom hladne vode i ocedite.
- Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i pržite sitno iseckan crni luk sve dok ne postane staklast.
- Dodajte sitno iseckan beli luk, oljušten i isečen na kockice paradajz, iseckanu na kockice tikvicu, isečenu na komadiće papriku i iceckan na kockice patlidžan.
- Dinstajte povrće sve dok ne omekša. Zatim dodajte kuvani paradajz, posolite i pobiberite. Kada se sos zgusne, ubacite u njega skuvanu testeninu i promešajte.
- Servirajte testeninu i pospite je rendanim sirom ili parmezanom i svežim bosiljkom.
Priprema!
Mariha-kitchen/gettyimages.com