Viralni TikTok recept: Jesenja čorba od samo 100 kalorija

by | oktobar 9, 2024
jesenja čorba od povrća

Jesenja čorba od 100 kalorija je topao, niskokaloričan obrok od povrća, koji u sebi sadrži mnogo vitamina i minerala. Recept možete dodatno prilagoditi svojim nutritivnim potrebama

Čorba je savršen obrok za jesenju sezonu. Ona je topla, lako se pravi, a nosi sa sobom mnoštvo zdravstvenih prednosti. Uz to, čorbe su po pravilu hrana koja se lako vari, smanjuje nadimanje, a nudi mnogo makronutritijenata u zamenu za malo kalorija. Savršen su izbor ako pazite na svoju ishranu ili telesnu težinu, a ipak ste hedonista kada je u pitanju hrana.

Jesenja čorba od 100 kalorija  – recept

TikTok je naprečac osvojio recept za zdravu povrćnu čorbu koja, po porciji, ima tek 100 kalorija. Sita, hranljiva, a niskokalorična.

Članak se nastavlja posle reklama

Sastojci:

4 šargarepe,
350 grama krompira
350 grama paradajza
2 crna luka
4 čena belog luka.

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. U pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, poslažite oprano, očišćeno i isečeno povrće. Začinite solju, biberom i čilijem, ako volite pikantnu hranu.
2. Pecite na 200C 20 minuta.
3. Pečeno povrće stavite u blender, dodajte malo kokosovog mleka i 300 ml biljnog bujona (ili vode u kojoj je rastvorena kocka za supu) i blendajte dok smesa ne postane glatka.
4. Poslužite čorbu, u svaki tanjir stavite po kašiku pavlake.

@mattboxall_WEIGHT LOSS SOUP!♬ Lofi – Domknowz


Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

Kako jesenju čorbu učiniti još hranljivijom?

Ovaj viralni recept može da se modifikuje u skladu sa vašim nutritivnim potrebama. Recimo, za vegane, kao i za žene u perimenopauzi i menopauzi, neophodni su dodatni proteini. Šaka sočiva će bitno povećati nivo vlakana i proteina, a čorba će i dalje biti niskokalorična.

Ukoliko ste navikli na obimnije obroke, da biste dobili zasitniju verziju, dodajte 250 grama kupusa i 50 ml paradajz soka. Porcija će biti tek za pedesetak kalorija jača, a daleko zasitnija. Paradajz sok neutralisaće karakterističan ukus kupusa, te će čorba i dalje biti blagog kiselkastog ukusa.

Članak se nastavlja posle reklama
Anna Pustynnikova/gettyimages