Zapečena piletina s tikvicama: Odlična je i sutradan

by | jun 11, 2024
Zapečena piletina s tikvicama

Nemate ideju šta da spremite za ručak ili večeru? Pravo vreme je da isprobate ovo fantastično jelo – zapečena piletina s tikvicama. 

Super je što je malo pala temperatura, tako da nam boravak u kuhinji neće teško pasti. A danas spremamo odličan specijalitet, zapečenu piletinu. Osim tikvica, možete dodati i ostalo povrće po želji – sve zavisi od ukusa.

Kako se priprema zapečena piletina s tikvicama?

Kad bolje razmislimo, teško da će nešto ostati za sutradan, jer je ovo jedno od jela koje plane za tili čas (ali, stvarno smo probali – i sutradan je odlično). Na internetu možete pronaći odlične, raznovrsne recepte za pripremu zapečene piletine, a jedan od njih je i sledeći recept sa TikTok-a:

@tnstyled DUMP AND BAKE CHICKEN ZUCCHINI CASSEROLE! This was SO easy and delicious! Recipe at the end of the video #recipes #onepot #easydinner #easycooking #weeknightdinner #ChewTheVibes ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Recept za zapečenu piletinu s tikvicama

Sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 velika tikvica
  • 1 šargarepa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 veća čena belog luka
  • 100 g spanaća (svežeg ili zamrznutog)
  • 4 jajeta
  • 2 kašike ulja
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 250 g narendanog punomasnog sira
  • 2 kašike parmezana
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica suve mešavine začina
  • začini po ukusu

Priprema:

  1. Isecite piletinu na kockice. Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luk. Dobro operite i narendajte tikvicu ili je iseckajte na što sitnije komadiće. Dobro operite i iseckajte šargarepu na kockice. Operite i iseckajte spanać.
  2. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte piletinu šargarepu i pržite dok ne porumeni.
  3. Dodajte tikvicu, spanać, mešavinu začina, posolite i pobiberite. Sve to prespite podmazanu vatrostalnu činiju ili tepsiju.
  4. Umutite jaja i pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite. Prelijte preko piletine. Preko stavite narendani sir i pospite rendanim parmezanom.
  5. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 35-40 minuta.

Prijatno!

Irina Rostokina/shutterstock.com