Zapečena piletina s tikvicama: Odlična je i sutradan
Nemate ideju šta da spremite za ručak ili večeru? Pravo vreme je da isprobate ovo fantastično jelo – zapečena piletina s tikvicama.
Super je što je malo pala temperatura, tako da nam boravak u kuhinji neće teško pasti. A danas spremamo odličan specijalitet, zapečenu piletinu. Osim tikvica, možete dodati i ostalo povrće po želji – sve zavisi od ukusa.
Kako se priprema zapečena piletina s tikvicama?
Kad bolje razmislimo, teško da će nešto ostati za sutradan, jer je ovo jedno od jela koje plane za tili čas (ali, stvarno smo probali – i sutradan je odlično). Na internetu možete pronaći odlične, raznovrsne recepte za pripremu zapečene piletine, a jedan od njih je i sledeći recept sa TikTok-a:
@tnstyled DUMP AND BAKE CHICKEN ZUCCHINI CASSEROLE! This was SO easy and delicious! Recipe at the end of the video #recipes #onepot #easydinner #easycooking #weeknightdinner #ChewTheVibes ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show
Recept za zapečenu piletinu s tikvicama
Sastojci:
Članak se nastavlja posle reklama
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 velika tikvica
- 1 šargarepa
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 veća čena belog luka
- 100 g spanaća (svežeg ili zamrznutog)
- 4 jajeta
- 2 kašike ulja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 250 g narendanog punomasnog sira
- 2 kašike parmezana
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica suve mešavine začina
- začini po ukusu
Priprema:
- Isecite piletinu na kockice. Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luk. Dobro operite i narendajte tikvicu ili je iseckajte na što sitnije komadiće. Dobro operite i iseckajte šargarepu na kockice. Operite i iseckajte spanać.
- Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte piletinu šargarepu i pržite dok ne porumeni.
- Dodajte tikvicu, spanać, mešavinu začina, posolite i pobiberite. Sve to prespite podmazanu vatrostalnu činiju ili tepsiju.
- Umutite jaja i pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite. Prelijte preko piletine. Preko stavite narendani sir i pospite rendanim parmezanom.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 35-40 minuta.
Prijatno!
Irina Rostokina/shutterstock.com