Zapečene makarone sa sirom i šunkom

by | oktobar 11, 2024
zapečene makarone sa šunkom i sirom

Brz i jednostavan ručak koji voli cela porodica – zapečene makarone sa sirom i šunkom

Makarone sa sirom i šunkom su jednostavno, a ukusno jelo koje se brzo priprema. Ovaj recept obično uključuje testeninu, bilo da su to penne, fusilli ili klasične špagete. Šunka, sečena na kockice, dodaje slani ukus, dok se sir, najčešće gauda ili mozzarella, topi i stvara kremastu teksturu.

Zapečene makarone sa sirom i šunkom:

Sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama
  • pakovanje makarona
  • dva jajeta
  • 250 g kisele pavlake
  • pola šolje (180 ml) jogurta
  • 200 g šunke
  • malo kečapa
  • pa, biber

Priprema:

  1. Skuvajte makarone, pa ih ocedite.
  2. U njih dodajte kečap, šunku iseckanu na kockice, malo ulja i sve promešajte. Makarone prespite u vatrostalnu činiju.
  3. U jednoj činiji umutite jaja, pavlaku i jogurt, dok ne dobijete kompaktu tečnost. Posolite, pobiberite, pa prelijte preko makarona.
  4. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo!

Prijatno!

@jovana.bradonjic ***Zapečene makarone sa sirom i šunkom*** Prvo skuvamo 250gr makarona po uputstvu sa pakovanja. U vanglici umutimo dva jaja, i dodamo 200ml jogurta, 150gr sira, 2 kašike ulja, kesicu praška za pecivo, kašičicu soli, 100gr rendane šunke i 100gr rendanog kačkavalja. Sve to lepo promešamo, a zatim sipamo oceđene makarone. Kad sjedinimo smesu, izručimo je u vatrostalnu posudu koju smo prethodno premazali sa malo ulja. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Prijatno! #hrana #recepti #makarone #domacirecepti #brzirecepti ♬ Makeba – Jain

Članak se nastavlja posle reklama

Makarone sa šunkom i sirom – brza varijanta

Kada ste u neverovatnoj  gužvi, postoji još brža varijanta ovoga recepta. Priprema je brza: testeninu skuvate u slanoj vodi, a u međuvremenu na tiganju kratko prepržite šunku. Nakon što je testenina gotova, sjedinite je sa šunkom i dodajte rendani sir. Sve dobro promešajte i zagrijte dok se sir ne otopi. Ovo jelo možete obogatiti začinima poput bibera ili origana. Poslužite toplo, kao savršeni obrok za svaki dan!

Ezrngkwan/gettyimagesplus