Zapečeni krompir s jogurtom i paprikom: Jeftino i preukusno jelo
Zapečeni krompir s jogurtom i paprikom jedno je od onih jele koje kad jednom probate, stalno ćete praviti. Prosto je neodoljivo. I još jeftino.
Otkrili smo još jedno jednostavno, a preukusno jelo, pritom i vrlo jeftino – zapečeni krompir sa jogurtom i paprikom. Odlično je za ručak ili večeru, a recept možete modifikovati po svom ukusu.
Zapečeni krompir s jogurtom i paprikom: Jelo koje ne može da ne uspe
Omiljena su nam ona jela koja se lako pripremaju, jednostavna su i preukusna. Jedno od njih je i zapečeni krompir sa jogurtom i paprikom. Na kraju ćete videti kako ga mi pripremamo, a vi možete korigovati recept po svom ukusu. Na primer, možete dodati narendani punomasni sir ili rendani parmezan.
Osim paprike, možete dodati malo usitnjenog karfiola, brokolija i ostalog povrća. Ako volite, osim crnog, možete dodati i sitno iseckan beli luk. Biće još ukusnije. Uz ovo jelo odlično ide jogurt ili kefir (i jedno i drugo treba konzumirati što češće – posali smo već o tome koliko su zdravi).
Na TikTok-u se mogu naći odlični recepti za zapečeni krompir, a nama je privukao pažnju sledeći recept:
@hdbeh213 #asmrfood #fyp #foodtiktok #yummy #food #easyrecipes #potato #potatotiktok #cheese#bakedpotato #ASMR ♬ Bagaikan Langit (Remix Version) – Putih Abu-Abu
Kako se priprema zapečeni krompir sa jogurtom i paprikom
Sastojci:
- 700 g krompira
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 crvena paprika
- 250 ml jogurta
- 2 jajeta
- 1 kašika brašna
- 1 kašika sitno seckanog peršuna
- so i biber po ukusu
- 2 kašike ulja
Priprema:
- Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi (najbolje u šerpi) i propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast.
- Dodajte krompir isečen na tanke kolutove, poslite i pobiberite i dinstaje poklopljeno 5 do 7 minuta.
- Prespite krompir u podmazanu vatrostalnu činiju i dodajte sitno iseckanu crvenu papriku. Promešajte i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 25 minuta.
- Umutite dva jajeta i dodajte brašno i jogurt. Dobro umutite. Dodajte so, biber i peršun.
- Prelijte krompir umućenom smesom i pecite dok ne porumeni. Služiti toplo uz jogurt ili kefir.
Prijatno!