Zapečeni krompir sa parmezanom je prava TikTok senzacija! Saznajte zašto!
Na TikToku se pojavio recept za zapečeni krompir sa parmezanom i ceo svet je poludeo! A zašto, saznajte u nastavku!
Da li je neko rekao krompir i sir? Bez obzira kakva bi kombinacija mogla biti, znate da će biti najpopularnija hrana za stolom. Između recepata kao što su zapečeni krompir s gaudom, pire krompir sa umakom od mladog sira ili pak klasični pomfrit prekriven topljenim naćo sirom, ne možete pogrešiti. Krompir sa sirom je jedno od najugodnijih jela i najboljih kombinacija. A zašto je to tako. Pa, svako od tih jela se jednostavno pravi, spoj ukusa je lagan ali neverovatan, a podseća na one brze ručkove baka iz detinjstva, zar ne?
Zato smo toliko zaljubljeni u ovaj recept za zapečeni krompir sa parmezanom. Na TikToku je prava senzacija jer se pravi tako lako, jedva da vam trebaju sastojci da biste sve to spojili.
Kako napraviti zapečeni krompir sa parmezanom?
Sastojci
Maslinovo ulje
Rendani parmezan (količina zavisi od veličine krompira)
9 krompira, isečenih na pola po dužini
Timijan ili origano
Balzamiko sirće (opciono)
Način pripreme:
- Zagrejte rernu na 200 stepeni.
- Pleh obložite pek papirom, poprskajte maslinovim uljem i prekrijte pek papir ga rendanim parmezanom.
- Preko sira pospite timijan ili origano.
- Krompir ogulite i isecite na pola, pa polovine stavite u liniju direktno preko parmezana, ravnom stranom nadole.
- Stavite krompir u zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta, dok krompir ne postane zlatno braon i hrskav.
- Začinite balzamiko sirćetom.
- Krompir bi trebalo da je mekan i sočan, a od dole da bude hrskava korica od parmezana.
- Ovo jelo možete poslužiti uz salatu ili umak po izboru.
@lilyghodrati Crisp #potatoes #thyme #parmesan #crispy #foodhack #easyrecipe #recipe #eats #food #foodtok #foodie #fy #fyp #foryou #foryoupage ♬ Baguettes in the Face – Mustard
Ovaj recept možete učiniti eksperimentalnim tako što ćete isprobati različite vrste krompira —beli, crveni ili batat. Probajte ih sve i otkrijte koji vam je omiljeni.
Možete čak i da napravite sopstveni sos umesto balzamika. Pomešajte dve kašike pavlake s kašikom majoneza. Dodajte začine po ukusu (so, biber, origano), izrendane kisele krastavčiće i beli luk u prahu.
Prijatno!