Meksička supa sa tortiljom by 24Kitchen
Sastojci:
- 4 ljute crvane paprike
- 200 ml vode
- 500 g oguljenog paradajza
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 3 supena kašika suncokretovog ulja
- 3 tortilja ili druge slične testenine
- 1l bujona, pilećeg ili od povrća
- 3 struka peršuna ili korijandara
Za garniranje:
- 200 g krem sira
- 1 avokado
- 125 g pavlake
- 4 struka peršuna
Način pripreme:
1. Stavite ljute paprike u tepsiju (mogu biti različitih vrsta), pokrivenu papirom za pečenja i sušite ih nekih dva – dva i pa sata na 120 stepeni.
2. Otvorite osušene paprike i izvadite semenke. Stavite ih u tiganj sa malo vode i ostavite da sa krčkaju oko 20 minuta.
3. Stavite u blender paradajz, crni i beli luk i ispasirajte. Dodajte paprike zajedno sa vodom i ponovo ispasirajta.
4. Prabacite ispasirano povrće u šerpu sa uljom i ostavite da provri. Dodajte i bujon. Sačuvajte 100 ml za pasiranje tortilja.
5. U blendar stavite jednu tortilju sa malo pilećeg bujona i pasirajte. Dodajte pire iz šerpe zajadno sa iseckanim peršunom ili korijanderom.
6. Druga tortilja isecita na tanke trake i ispržite u ulju.
7. Na dno posudice stavite malo pržene tortilje, a odozgo dodajte kamadiće krem sira i avokada, pa prelijte supom. Pospite komadićima avakada i listićima korijandera.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen