Indijska dosa by 24Kitchen
Za dosu:
- 1 šoljica brašna od leblebija
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 kašičice semenki smeđe ili crne slačice
- voda
Za punjenje:
- 2 slatka krompira
- 2 krompira
- 1 kašika ulja
- 1 kašika semenki smeđe ili crne slačice
- 2 kašike kurkuma
- 2 crvene ljute paprike
- 1 sveži đumbir
- 1 vezica mladog luka
- 1 vezica svežeg korijandera
Za ukrašavanje:
- kiselo mleko s korijanderom ili sos od paradajza
Način pripreme:
1. U posudi izmešajte brašno, sodu bikarbonu i semenke slačice. Dodajte vodu da postane retka kaša. (Po originalnom receptu smesa se ostavi da fermentira 2 dana).
2. Ispecite cele krompire na žaru ili u rerni. Prepolovite ih i izvadite unutrašnjost. Izgnječite.
3. U posudu stavite supenu kašiku ulja i na njemu 1-2 minuta pržite semenke slačice, kurkumu, sitno iseckanu papriku i đumbir. Krompirima dodajte začine. Dodajte i sitno iseckan mladi luk i korijander. Promešajte.
4.Ispecite tanke palačinke od testa. Čim ispari vlaga iz palačinke, dodajte punjenje po dužini i zatim savijte.
5.Servirajte dosu ukrašenu nečim kiselim ili ljutim. Poprskajte sokom od limete ili maslinovim uljem.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen