Večiti neprijatelji flerta

by | jun 10, 2011

Pored večite dileme koja muči većinu ljudi – šta obući na prvom sastanku, jedno od važnijih pitanja svakako je i pravilan izbor hrane. Trebalo bi izbegavati namirnice koje izazivaju loš zadah, teškoće sa varenjem, ali i one koje stvaraju probleme tehničke prirode.
Dok se pripremate za važan sastanak sa osobom koja vam se već duže vreme sviđa, uglavnom ni ne razmišljate o tome šta ćete naručiti u restoranu. Misli su uglavnom usmerene na to šta treba obući, šta pričati, kako se postaviti… Ali potpuni užitak možete da imate samo ukoliko pripazite na izbor namirnica.

Poznato je da beli i crni luk stvaraju ne baš prijatan zadah, a to je više nego dovoljan razlog da se izbegavaju na sastanku. Ulja iz belog i crnog luka dospevaju u krvotok, gde mogu da se zadrže dva do tri dana. Zato možete biti izvor neprijatnog mirisa čak iako ste jeli luk par dana pre sastanka.
Takođe, još jedna od namirnica koju treba izbegavati kada je u pitanju važan sastanak jeste pasulj. Svi kojima nije jasno zašto bi trebalo da ga izbegavaju pri prvom susretu, trebalo bi prva pomisao da bude pesmica koju, u jednoj od epizoda popularne animirane serije, izvodi Bart Simpson: "Beans, beans, the musical fruit, the more you eat – the more you toot." Ako želite da izbegnete nadimanje i gasove, te večeri zaobiđite pasulj u svim oblicima.

Pire krompir naizgled deluje bezopasno, ali može da zada velike probleme kada se jede van kuće, jer sadrži mleko ili pavlaku, pa može da naškodi osobama intolerantnim na laktozu. Ako stomak dobro podnosi mlečne proizvode, verovatno će sve proći bez poteškoća, ali bolje je da se ne rizikuje. Prikladna zamena može da bude pečeni krompir ili krompir salata (bez luka).
Pojedine vrste kačkavalja imaju jak miris, pa bi trebalo da se izbegavaju na prvom sastanku. Iako vi to možda ne primećujete, posle poljupca, partner će sigurno primetiti neugodan miris i ukus u vašim ustima. Umesto kačkavalja treba konzumirati beli sir.

Članak se nastavlja posle reklama

Pored namirnica koje izazivaju loš zadah ili teškoće sa varenjem, ima i onih koje stvaraju probleme tehničke prirode. Na primer, špagete, vrsta testenine koja je prilično nezgodna za jelo, a poslednje što želite jeste da hrana završi na vašoj odeći, ili na odeći osobe preko puta vas. Ako baš ne može da se izbegne ovo jelo, onda bi trebalo napomenuti konobaru da porcija bude prelivena samo malom količinom sosa.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: