5 proverenih trikova kako da smršate do dočeka

by | decembar 20, 2017

Ovo su trikovi koji provereno rade!

Savet plus: Pijte svakodnevno đumbir i limun. Ova kombinacija smanjuje nadutost, topi kilograme, i uništava celulit. Vredi probati!:-)

 

1. Jedna jabuka dnevno

15 minuta pre svakog obroka pojedite jabuku i sigurno ćete pojesti pola porcije manje. Nedavna istraživanja pokazala su da ljudi koji konzumiraju jabuku 15 minuta pre jela, unesu 15 odsto manje kalorija tokom jela.

Članak se nastavlja posle reklama

 

2.Naučite kada ste siti

Možete biti potpuno site, a da toga niste ni svesne. Istraživanja pokazuju da većina Amerikanaca ni ne zna kakav je osećaj biti sit i zato nastavljaju da jedu. Ako budete svaki obrok jele oko 20 minuta, bolje ćete znati kada treba da stanete.

Članak se nastavlja posle reklama

 

3.Izbacite “lažni“ šećer

Članak se nastavlja posle reklama

Ako osećate da ste stalno gladne, prvo treba da izbacite zaslađivače. Nadoknadite potrebu za slatkim prirodnim šećerima iz voća.

 

4.Pažljivo birajte masti

Možda vam se čini da će masti ukusnog steka biti gore nego one od avokada, ali varate se. Istraživanje pokazuje da masti orašastih plodova ili biljnih ulja bolje utiču na formiranje sala nego životinjske masti.

Zaboravite na zarazne grickalice

Članak se nastavlja posle reklama

Hrana koju možete pojesti bez brige podrazumijeva sveže povrće, omlet od belanaca ili kokice (bez soli i masnoća), a nikako čips i slična hrana.

 

5.Zamenite standardne obroke zdravijim varijantama

Umesto velikog sendviča, pojedite polovinu malog , salatu kao prilog, voćku i popijte šolju čaja. Ili zamenite testeninu morskim plodovima i povrćem. Obroci koji se sastoje od nekoliko namirnica s nižim kalorijama izgledaju količinski veće pa ćete tako prevariti svoj mozak i ostati siti.

Pročitajte i…Šta nikako ne smete jesti posle 19h

Članak se nastavlja posle reklama

Autor: N.M.

Foto: Thinkstock

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: