Posna ovsena kaša: Idealan doručak u danima posta
Posna ovsena kaša može biti vaš idealan izbor za doručak ukoliko postite ili prosto želite da isprobate ovu varijantu omiljenog prvog obroka…
Nebrojano puta dosad slušali smo i pisali o prednostima ovsene kaše za doručak. Ukoliko se spremi s pravim namirnicama (voćem, nemasnim mlekom ili jogurtom, čia semenkama, orašastim plodovima…), daje nam energiju i sprečava napade gladi kasnije u toku dana.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Ovog puta, predstavljamo vam recept za nešto drugačiju varijantu kaše, ali jednako hranljivu, ukusnu i zasitnu.
Posna ovsena kaša
Sastojci:
85 g ovsene kaše
½ kašičice mlevenog cimeta, plus još malo ua dekoraciju (opciono)
200 ml obogaćenog sojinog mleka, plus 4 kašike za posluživanje
2 male jabuke
15 g suvog grožđa
oko 15 g izmrvljenih oraha (4,5 komada)
med (opciono)
Način pripreme:
KORAK 1
Stavite ovsene pahuljice i cimet u šerpu sa 150 ml vode i 250 ml sojinog mleka. Stavite na laganu vatru. Kada provri, ostavite 5 minuta da se kuva, često mešajući (jer sojino mleko ima tendenciju da se lepi). Kuvajte dok se kaša ne zgusne.
KORAK 2
Grubo narendajte jabuke, uključujući i koru, u činiju.
KORAK 3
Pomešajte skuvanu kašu sa jabukom, suvim grožđem i orašastim plodovima, a po želji pospite još malo cimeta. Dodajte med po želji. Promešajte dodatno sojino mleko kako kaša ne bi bila jako gusta. Prijatno!