Vreme je za detoksikaciju!
Odmorite organizam od jake hrane. Probajte ovu supu za koju nam je recept dala naša stručna saradnica Dragana Filipović, dijetetičar-nutricionista.
PILEĆA SUPA SA MISO PASTOM
Sastojci:200 g pilećih grudi (bez kožice), 1 koren celera i lišće celera, 2 šargarepe, 2 krompira, 2 čena belog luka, 1 ljubičasti luk, svež peršun, 2 šolje vode, kašičica miso paste, maslinovo ulje, so, biber i list lovora
Priprema: Obarite pileće grudi. Očišćeno povrće naseckajte na kockice. Zagrejte maslinovo ulje na kojem ćete kratko propržiti ljubičasti (može i crni) i beli luk. Zatim, dodajte pileće grudi i ostalo povrće, pa prelijte vodom (samo da prekrijete povrće) i nastavite da kuvatejošpet minuta. Začinite solju, biberom, lovorovim listom i lišćem celera i nastavite da kuvatedvadesetak minuta, na umerenoj temperaturi. Kad sadržaj omekša, izmiksajte ga blenderom (prethodno izvadite lovorov list iz supe). Ukoliko vam se učini da je supa suviše gusta, dodajte još malo vode. Pred služenje, u supu dodajte i kašičicu miso paste.
*Više recepata za zdrave i lagane supice donosimo vam u narednom broju magazina, koji će se na kioscima naći 20. januara.
Bojana Janjušević, urednica Zdravlja