Provereni recepti: POTAŽ OD POVRĆA je baš ono što nam danas treba!
Ništa ne može tako popraviti dan kao topla, kremasta, prava “comfort food” supa.
Ima dana kada nam je topla supa potrebna podjednako kao i prijateljski zagrljaj. Određene vrste hrane ne nose uzalud naziv “comfort food” ili “hrana utehe”, a potaž od korenastog povrća upravo je jedna od njih. Katarina Stojković ima za vas provereni recept.
(Isprobajte i… Zdrav i sirov tviks kolač)
Recept: Potaž od povrća
Potrebno:
1 batat
1/2 manje bundeve
1 šargarepa
1 crni luk
3 čena belog luka
1 tikvica
komad korena celera
Priprema:
Povrće iseći na manje komade i premazati mešavinom maslinovog ulja, suvih začina i peršuna. Peći u rerni oko 40 minuta na 180 stepeni (dok povrće ne omekša). Pečeno povrće preliti za 1 l bujona i umutiti štapnim mikserom da se dobije kremasta smesa. Dodati 1 šolju kokosovog mleka ili neutralne pavlake i pustiti da provri. Dodati so, biber i peršun po ukusu i poslužiti samostalno ili uz prepečeni hleb.
Katarina Stojković je autorka bloga Veseli zalogaji i istoimene knjige. Uz nju ćete naučiti kako da izgradite zdrave navike u ishrani dece, ali daleko od toga da su njeni recepti namenjeni samo klincima. Katarina poručuje: “Budite kreativni i pretvorite zdrave obroke u rituale zabave za čitavu porodicu!”