Recept dana: Pita od bundeve
Jesen je idealno vreme da isprobate ovaj zdrav recept za pitu od bundeve, bez šećera. Dopašće vam se ova ukusna poslastica, a posebno će vam se svideti što u sebi ima veoma malo kalorija, pa je možete spremati veoma često.
Sastojci:
Kora:
- 280g bademovog brašna
- 1 jaje
- 2 kašike kokosovog ulja
- Kašičica cimeta
- Prstohvat soli
Fil:
- 4 kašike pirea od bundeve
- 3 jaja
- 240ml slatke pavlake
- 2 kašičice cimeta
- Kašičica đumbira
- 1/2 kašičice muškatnog oraščića
- Kašika stevije (po želji)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. U posudi izmešajte bademovo brašno, kokosovo ulje, cimet i jaja. Dodajte malo soli i mešajte dok se testo ne formira, a zatim nastavite da ga mesite rukama.
Stavite testo na parče pek papira i prekrijte ga drugim papirom. Oklagijom izvaljajte testo, tako da kora ne bude pretanka. Stavite testo u kalup, lagano pritisnite i ostavite sa strane dok ne napravite fil.
U drugoj posudi izmešajte pire od bundeve, cimet, đumbir, muškatni oraščić i steviju (ako je koristite). Nakon toga, dodajte slatku pavlaku i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte jedno po jedno jaje i sve dobro promešajte dok ne dobijete fil.
Nalijte fil u koru i poravnajte. Stavite u rernu na 45 minuta, nakon toga izvadite i ostavite da se skroz ohladi pre nego što je poslužite. Dekorišite je šlagom i cimetom i uživajte.
Pročitajte i…Slani aromatični štapići pečene bundeve sa crvenom salsom!
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Getty Images