Francuskinje otkrivaju male tajne vitke linije

by | avgust 10, 2019

Iako je Francuska domovina kroasana, čokolade, bogatih deserta, sira i vina, samo 11 % ljudi ima problema s viškom kilograma. Kako im to polazi za rukom? Francuskinje su odlučile da sa nama podele tajne svog dobrog izgleda, uz komentar da je neophodno voditi računa, ali da se ne morate ničega odricati.

1. Hleb i testenine možete jesti, ali veoma umereno

Njihov stil života uključuje potpuno uživanje u svakom zalogaju. Francuskinje nikada ne jedu s nogu i uvek uzmu vremena koliko im je potrebno za obrok. Ne odriču se ugljenih hidrata kao što su hleb i testenine – njihova tajna je da ih jedu u malim količinama, jer beli hleb i testenine štete vitkoj liniji, kada se konzumiraju u velikim količinama.

2. Uspeh je u malim porcijama

Ako u Francuskoj naručite sendvič sa šunkom, moglo bi vas iznenaditi kada vidite da u sendviču imate samo jedan tanak kolut šunke, nekoliko komada paradajza i senf. U tome leži još jedna tajna vitkosti Francuskinja – male porcije. I kada su u gostima, Francuskinje neće uzeti više od jednog peciva ili kolača u kom će neko vreme uživati uz kafu. One za doručak obično jedu pecivo, jogurt i pahuljice. Kroasani su povremena poslastica i uglavnom se poslužuju gostima. Grickalice najviše jedu deca posle škole, dok se odrasli drže tri obroka dnevno.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i…Recept dana: Niskokalorične palačinke

3. Puno jogurta

Kada osete glad između obroka, Francuskinje će popiti jogurt. Ovaj mlečni proizvod njihov je veliki saveznik u održavanju vitke linije. Na taj način kontrolišu ravnotežu broja kalorija koje dnevno unesu.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Obroke imaju uvek u određeno vreme

Francuskinje se ne odriču tradicije kada je reč o tri obroka dnevno i obično ne jedu ništa između tih obroka. Žene u Francuskoj smatraju da je normalno osećati glad između tih obroka i zbog toga neće posegnuti za hranom. Tako se u Francuskoj u vremenu između doručka, ručka i večere, možete videti poluprazni restorani brze hrane, što znači da se kultura tri obroka održala do danas.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Za desert jedu voće

Francuskinje vole peciva i kolače, ali takve poslastice jedu samo u posebnim prilikama. U svakodnevnim prilikama za desert biraju voće, a francuski stil života podrazumeva redovnu nabavku svežeg voća i povrća.

Foto: @hannahouk

Nutricionistički plan čišćenja organizma: 7 DETOKS DANA

Tagovi: