Šargarepa za jači imunitet
Glavni preduslov za zdravlje jeste optimalno funkcionisanje imunološkog sistema i zato naročito pažnju treba posvetiti jačanju odbrambenih snaga organizma.
Nutricionisti preporučuju sveže ceđene sokove od voća i povrća u kojima centralno mesto zauzima šargarepa. Naime, rezultati brojnih studija pokazali su da je narandžasti koren, zahvaljujući obilju beta-karotena, jednog od najboljih čuvara imunološkog sistema.
Ovaj dragoceni sastojak snažan je antioksidans, a šargarepa, osim toga, obiluje vitaminima D, E i B grupe, kalijumom, kalcijumom, jodom, cinkom, kobaltom, pektinima i eteričnim uljima.
Svakodnevno treba konzumirati i pčelinje produkte – med, polenov prah i matični mleč jer su prava riznica enzima i drugih nutritivnih elemenata.
Pomenuti produkti su bogati vitaminima i mineralima koji jačaju imunitet, uništavaju virus gripa, ubrzavaju razmenu materija, povećavaju energiju i izdržljivost, kao i otpornost na stres i bolesti.
Kada je reč o jačanju imuniteta, najbolji efekat se postiže ukoliko se konzumira mešavina na bazi meda, belog luka, bokvice, iglica bora i cimeta.
Autor: Life Content, Lekovito bilje