Dodajte ovaj mirisni začin u svoj život i budite ponosni na svoj imunitet

by | oktobar 16, 2016

Ukoliko dodate malo cimeta vašoj svakodnevnoj ishrani, to vam umnogome može pomoći da ojačate svoj imunološki sistem, pokazalo je novo istraživanje. Ovaj začin snižava temperaturu u želucu i pospešuje probavu. 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Austrajiski naučnici sa univerziteta RMIT u Melburnu sproveli su istraživanje u kojoj su se bazirali na probavu svinja uz pomoć kapsula koje reaguju na gasove. Prema rezultatima ovih istraživanja objavljenih u časopisu Scientific Reports uključivanje cimeta u prehranu životinja može smanjiti nivo ugljendioksida u želucu hladeći njihova tela.

Pročitajte i… Napravite sami čudesno ulje od cimeta i očistite svoju krv od toksina

Članak se nastavlja posle reklama

Rezultate istraživanja pogledajte na narednoj strani…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

Ukupno zdravlje svinja koje su jele hranu sa dodatkom cimeta značajno se poboljšalo. Glavni istraživač Kouroush Kalantar povodm ovoga je izjavio: „Kad se svinje hrane na sobnoj temperaturi ugljendioksid raste. Cimet umanjuje taj gas smanjivanjem lučenja želučane kiseline i pepsina.

Pročitajte i… Ovaj eliksir zdravlja možete napraviti sami, a učiniće čudo za vaš duh i telo

Članak se nastavlja posle reklama

Iako je istraživanje provedeno na svinjama znanstvenici veruju da je primenjivo i na ljude. Utvrdili su da je cimet smanjio temperaturu u želucu za 2 stepena, što je veoma značajno.

Takođe, sada je jasno zašto je cimet popularan u toplijim krajevima – daje osećaj hlađenja koji smo maločas pomenuli.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: