Dodajte ovaj mirisni začin u svoj život i budite ponosni na svoj imunitet
Ukoliko dodate malo cimeta vašoj svakodnevnoj ishrani, to vam umnogome može pomoći da ojačate svoj imunološki sistem, pokazalo je novo istraživanje. Ovaj začin snižava temperaturu u želucu i pospešuje probavu.
Austrajiski naučnici sa univerziteta RMIT u Melburnu sproveli su istraživanje u kojoj su se bazirali na probavu svinja uz pomoć kapsula koje reaguju na gasove. Prema rezultatima ovih istraživanja objavljenih u časopisu Scientific Reports uključivanje cimeta u prehranu životinja može smanjiti nivo ugljendioksida u želucu hladeći njihova tela.
Pročitajte i… Napravite sami čudesno ulje od cimeta i očistite svoju krv od toksina
Rezultate istraživanja pogledajte na narednoj strani…
Ukupno zdravlje svinja koje su jele hranu sa dodatkom cimeta značajno se poboljšalo. Glavni istraživač Kouroush Kalantar povodm ovoga je izjavio: „Kad se svinje hrane na sobnoj temperaturi ugljendioksid raste. Cimet umanjuje taj gas smanjivanjem lučenja želučane kiseline i pepsina.“
Pročitajte i… Ovaj eliksir zdravlja možete napraviti sami, a učiniće čudo za vaš duh i telo
Iako je istraživanje provedeno na svinjama znanstvenici veruju da je primenjivo i na ljude. Utvrdili su da je cimet smanjio temperaturu u želucu za 2 stepena, što je veoma značajno.
Takođe, sada je jasno zašto je cimet popularan u toplijim krajevima – daje osećaj hlađenja koji smo maločas pomenuli.
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje