Najučinkovitija sredstva za borbu protiv žuljeva

by | jul 21, 2013

Žuljevi su najgori neprijatelji vaših stopala, a upravo tokom leta se događaju najveći problemi. Nove cipele ili sandale i prelazak u potpuno drugačiju obuću koja se nosi bez čarapa koje štite kožu najčešći su uzročnici neugodnih mehurića koji u trenu mogu upropastiti najvažniji događaj u vašem životu ili običnu šetnju pretvoriti u noćnu moru.

blisters

1. Aloa vera
Iako u današnje vreme mnogo proizvoda sadrži ekstrakte ove biljke, živa biljka najbolji je lek. Isecite list aloe vere i sokom namažite žulj i bol bi trebalo vrlo brzo da nestane.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Kantarion
Ulje kantariona poznato je po svom protivupalnom delovanju i možete ga napraviti kod kuće ili kupiti u apoteci. Kantarion smiruje upaljeno područje i podstiče zarastanje tkiva.

3. Crveni luk
Osim što je nezaobilazna namirnica, luk ima antibakterijsko dejstvo. Na mesto uboda insekata ili na nažuljano mesto natrljajte polovinu glavice crvenog luka ili komadić luka zavežite zavojem i ostavite da deluje preko noći.

5. Beli luk
Vrlo zdrava namirnica koja pomaže i u borbi protiv bradavica i žuljeva. Beli luk može da vam pomogne da eliminišete oba problema: jednostavno utrljate jedan češanj na područje tri ili četiri puta dnevno, sve dok koža potpuno ne zaraste.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Melem i vazelin
Pre spavanja namažite nažuljano mesto melemom ili vazelinom. Oba sastojka umiruju kožu i pomažu kod zarastanja.

7. Čuvarkuća
Sveži sok iz mesnatih listova čuvarkuće, zimzelene biljke koji brojni uzgajaju kao ukrasno cveće, sadrži antibakterijska svojstva zbog kojih je učinkovita u lečenju žuljeva. Mast za ublažavanje bolova i zarastanje rane od žulja možete napraviti sami: dva do tri lista čuvarkuće sameljite i stavite u gazu kako biste iscedili sok. Pomešajte ga s jednakom količinom bademovog ulja i stavite na žulj da deluje par minuta, nalepite flaster i isti postupak ponovite tri noći zaredom.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: zadovoljna.hr

Tagovi: