Gastro

Čarobna španska kuhinja: Veganski omlet s povrćem

Omelet with cheese, salad and cherry tomatoes. A hot second course for breakfast of chicken eggs, cheese salad and vegetables. Classic vegetarian breakfast with toast.

Španska kuhinja nas isprva asocira na tortilje i soseve, ali ova mediteranska umetnost kuvanja je mnogo više od toga.

Španska kuhinja je veoma raznolika, a pored obroka s mesom, postoji i mnogo veganskih ukusnih recepata koji bude sva čula. Jedan od njih vam predstavljamo danas u okviru našeg serijala četvrtkom pod nazivom #štazavečeru.

Predlog za večeru: Španski veganski omlet

Potrebni sastojci:

2 krompira
1 luk
4 kašike brašna od leblebija
prstohvat soli
biber
voda
maslinovo ulje

Isprobajte i… Pileći takos s povrćem

Način pripreme:

1. Iseckajte luk i krompir, začinite i propržite u tiganju s maslinovim uljem, na srednjoj temperaturi.
2. Dok se povrće dinsta, pomešajte brašno od leblebija s vodom, dok ne dobijete gustu smesu, nalik na palačinke.
3. Kada krompir i luk omekšaju, dodajte smesu i pecite dok ne porumeni. Zatim okrenite omlet i ispecite i s druge strane.

Poslužite toplo, uz sezonsku salatu. Prijatno!