Čokoladni tartufi by 24Kitchen
Sastojci:
- 300 ml slatke pavlake
- 300 g čokolade
- 1 supena kašika maslaca
- 1 supena kašika narendane kore mandarine
- prstohvat soli
- 1 čašica brendija
Za serviranje:
- 100 g samlevenih oraha, badema, lešnika…
- 3 supene kašike kakaa
- 1 flaša vina za dezart
- piškote ili biskviti
Način pripreme:
1. Stavite pavlaku u šerpicu i ostavite da sa zagreja, ali na traba da provri.
2. Sklonite pavlaku sa šporeta i dodajte maslac. Promešajte da se rastopi. Dodajte narendanu koru mandarina.
3. lzlomite čokoladu i stavite je u činiju. Preko nje prelijte toplu pavlaku i pažljivo mešajte dok se čokolada no rastopi. Dodajte prstohvat soll i čašicu alkohola – brendija, viskija ili vodke. Promešajte dok ne dobijete glatku smesu i ostavlte smesu u frižideru dva sata.
4. Servirajte činiju sa smesom za tartufe, flašom vina, činijicom samlevenih badema, lešnika, oraha, činijicom sa tri supene kašike kakaa, piškota ili biskvita. Postavite i čašu sa vrućom vodom i kašišicom u nj0j, kao i čačkalice. Tako da svako može sam da napravi tartuf po svom ukusu.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen