Đuveč sa gamborima
Sastojci:
- 400 g očišćenih gambora
- 180 g tarane
- 400 g pelata paradajza
- 2 crvene paprike
- 1 šargarepa
- 2 glavice crnog luka
- prstohvat belog luka u prahu
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, crvenu papriku na štapiće, a šargarepu izrendati na krupno rende. Pelat paradajza izmiksati.
2. Na maslinovom ulju propržiti crni luk, dodati šargarepu i papriku te i njih kratko propržiti.
3. Potom dodati pelat paradajza i dinstati dok povrće napola na omekša.
4. Zatim dodati taranu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok testenina ne nabubri.
5. Na kraju dodati gambore, beli luk u prahu i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok gambori ne omekšaju. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama
Kliknite na video da saznate više: