Fritata by 24Kitchen
Sastojci:
- 2 glavice luka
- 3 češnja belog luka
- maslinovo ulje
- 6 jaja
- so i crni biber
- 2 svežnja majčine dušice
- 4 lista žalfije
- 80 g mekog kozjeg sira
- 25 g narendanog parmezana
- 4 paradajza
- 1 glavica crvenog luka
- 1 češanj belog luka
- 4 svežnja bosiljka
- 4 svežnja peršuna
- so i crni biber
- balzamiko sirće
- maslinovo ulje
Način pripreme:
1. Isecite crni i beli luk na tanke kolutove. Dinstajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
2. Razbijte jaja i začinite solju i biberom. Dodajte usitnjenu majčinu dušicu i iseckane listove žalfije i promešajte. U smesu dodajte luk, iseckani kozji sir i narendani parmezan.
3. Maslacem obilno premažite teflonsku šerpu ili porcelansku činiju. Smesu sipajte u posudu i prelijte smesom od jaja. Pecite u rerni 20 minuta na 180 stepeni.
4. Isecite tvrde, velike i mesnate paradajza na komade i stavite u posudu. Dodajte luk isečen na kolutove, usitnjen bosiljak, peršun i beli luk. Začinite solju, crnim biberom, balzamiko sirćetom i s dosta maslinovog ulja. Promešajte.
5. Salatu od paradajza rasporedite po omletu. Poslužite u posudi u kojoj ste pripremili fritatu.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen