Gastro

Jesenja poslastica: Čizkejk od bundeve

by Redakcija

28.10.2019
Slice of pumpkin cheesecake with whipped cream on a dark rustic wood background

Kako je jesen već odavno tu, vreme je da se zasladimo pravom jesenjom poslasticom, zato smo za vas danas spremili recept za kremasti čizkejk od bundeve!

Potrebno je:

2 šolje mlevenog keksa
3 kašike smeđeg šećera
½ kašičice mlevenog cimeta
120 g otopljenog maslaca

Fil:

230 g krem sira
420 g pirea od kuvane bundeve
3 jajeta + 1 žumance
¼ šolje kisele pavlake
1 ½ šolja šećera
½ kašičice mlevenog cimeta
1/8 kašičice rendanog muskatnog oraščića
1/8 kašičice karanfilića
2 kašike brašna
1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema

1. Zagrejte rernu na 170 C.

2. U posudu srednje veličine stavite keks, šećer i cimet. Dodajte maslac. Zamesite, prebacite u posudu za pečenje i poravnajte.

3. Umutite krem sir i dodajte pire od bundeve, jaja, žumance, kiselu pavlaku, šećer i začine. Sve dobro promešajte.

4. Prelijte preko kore i stavite u rernu. Precite kolač oko sat vremena. Kada je ispečen i ohlađen, stavite u frižider da odstoji četiri sata pre služenja.

Recept za palačinke bez brašna i od samo 2 sastojka!