

Kako je jesen već odavno tu, vreme je da se zasladimo pravom jesenjom poslasticom, zato smo za vas danas spremili recept za kremasti čizkejk od bundeve!
Potrebno je:
2 šolje mlevenog keksa
3 kašike smeđeg šećera
½ kašičice mlevenog cimeta
120 g otopljenog maslaca
Fil:
230 g krem sira
420 g pirea od kuvane bundeve
3 jajeta + 1 žumance
¼ šolje kisele pavlake
1 ½ šolja šećera
½ kašičice mlevenog cimeta
1/8 kašičice rendanog muskatnog oraščića
1/8 kašičice karanfilića
2 kašike brašna
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema
1. Zagrejte rernu na 170 C.
2. U posudu srednje veličine stavite keks, šećer i cimet. Dodajte maslac. Zamesite, prebacite u posudu za pečenje i poravnajte.
3. Umutite krem sir i dodajte pire od bundeve, jaja, žumance, kiselu pavlaku, šećer i začine. Sve dobro promešajte.
4. Prelijte preko kore i stavite u rernu. Precite kolač oko sat vremena. Kada je ispečen i ohlađen, stavite u frižider da odstoji četiri sata pre služenja.
Recept za palačinke bez brašna i od samo 2 sastojka!