Njoke s rikotom mame Kontaldo by 24Kitchen
Za njoke:
- 200 g brašna
- 200 g rikote
- 3 žumanca
- 20 g narendanog parmezana
- indijski orasi
- so
Za sos:
- 2 konzerve paradajza
- 3 češnja belog luka
- 1 crvena ljuta paprika
- 1 veza svežeg bosiljka
- maslinovo ulje
Način pripreme:
1. U posudu dodajte žumanca i rikotu pa promešajte. Začinite. Narendajte parmezan i dodajte brašno. Smesu promešajte rukama i umesite testo. Isecite ga nožem na nekoliko komada i oblikujte valjke, ali ne predugačke. Pobrašnite. Svaki valjak isecite na komade. Njoke stavite u lonac s vrućom i posoljenom vodom. Moraju se kuvati 2-3 minuta dok ne isplivaju na površinu.
2. Za sos sitno isecite beli luk i ljutu papriku pa ih kratko ispržite u mnogo maslinovog ulja. Dodajte paradajz iz konzerve i promešajte. Ostavite sos da prokuva. Dodajte sitno isečeni bosiljak. Procedite njoke, stavite ih u sos i promešajte.
3. Servirajte s narendanim parmezanom ili kozjim sirom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen