Pita sa tikvicama
Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 6 jaja
- brašna po potrebi
- 200 g praške šunke
- 250 g kačkavalja
- 2 dl pavlake
- 150 g mariniranih šampinjona
- 1 dl ulja
- 3 dl mleka
- mirođija
- so, biber
Priprema:
1. Vrhove tikvica odseći, a koru ostaviti. Potom ih nožem za guljenje iseći na tanke listove.
2. Listove tikvica posoliti i ostaviti da puste sok. Zatim ih uvaljati u brašno pa u umućena jaja. Kratko propržiti na vrelom ulju. Vaditi ih na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu masnoću.
3. Šampinjone iseći na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Posebno sjediniti preostala umućena jaja, mleko, pavlaku i začine po ukusu.
5. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i u nju poslagati red pohovanih tikvica, prekriti ih listovima praške šunke, posuti kačkavaljem i preliti sa malo smese od jaja. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom. Na kraju poređati tikvice i preliti ostatkom smese.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana