Punjene krmenadle u sosu od senfa
za 4 osobe
Potrebno je:
- 4 deblje krmenadle
- 100 g mariniranih šampinjona
- 40 g sušenog paradajza u ulju
- 120 g mladog sira
- 1 kašika senfa
- 5 dl juneće supe
- 2 dl neutralne pavlake
- 1 karfiol
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Krmenadle zarezati po sredini da bi se dobio džep za punjenje.
Članak se nastavlja posle reklama
2. Marinirane šampinjone iseći na listove, mladi sir izmrviti, a sušeni paradajz ocediti od ulja i iseći na kocke.
3. U manjoj posudi sjediniti šampinjone, sir, paradajz i promešati. Pripremljenim nadevom napuniti krmenadne i pričvrstiti ih čačkalicama.
4. Zatim ih propržiti na malo ulja, pa sipati juneću supu i dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
Članak se nastavlja posle reklama
5. Pred kraj dinstanja dodati neutralnu pavlaku, senf i začine po ukusu te kratko prodinstati.
6. Karfiol očistiti, iskidati na cvetove I obariti u slanoj vodi.
Članak se nastavlja posle reklama
7. Dinstane krmenadle poslužiti uz obareni karfiol.
Izvor: Dobra hrana
Kliknite na video da saznate više: