Recept dana: Medene rolnice sa cimetom
Miris cimeta upravo je miris praznika i praznične euforije. Danas vam donosimo recept koji će vašu kuću ispuniti predivnim mirisima i prazničnim duhom – medene rolnice sa cimetom!
Sve što vam je potrebno je…
Za testo:
- 700g brašna
- Kašičica soli
- Kašika šećera
- Kvasac
- 1,5 dl mleka
- Maslac
Za fil:
- Cimet
- Smeđi šećer
- Mlaveni orasi
- Malo meda
Za glazuru:
- Jaje
- Šećer u prahu
Priprema:
U posudu dodajte brašno i so, pa ih dobro razmutite. Zatim dodajte kašiku šećera, suvi kvasac i prelijte to sa 1,5 dl toplog mleka. Sačekajte dok kvasac napravi penu, a onda umutite testo adekvatnim mikserom. Postepeno dodajte toplu voddu, tokom mešanja, kako bi se testo bolje zamesilo.
Kada ste zamesili testo, u šaku sipajte malo ulja i premesite testo, zatim ga poklopite krpom, da naraste.
U posudici izmešajte smeđi šećer, cimet, malo meda i orahe.
Kada testo naraste izvadite ga na površinu za mešenje, posutu brašnom i od njega formirajte dve kugle. Razvijte testo da bude debljine oko 2 cm. Premažite sa malo maslaca i dodajte smesu od meda, oraha i cimeta.
Urolajte razvijeno testo i secite rolnice na debljinu 2 prsta. Poređajte ih na pleh postavljen pek papirom i prekrijte krpom i ostavite da još malo odstoje, kako bi narasle.
Rernu zagrejte na 220 stepeni i umutite jaje.
Kada rolnice narastu premažite ih jajetom i pospite sa malo šećera. Ostavite ih da se ispeku, a kada se ohlade, poslužite i uživajte!
Pročitajte i…Recept dana: Praznični čoko keksići
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu