RECEPT: Salata sa pečenom paprikom

by| novembar 9, 2009

SALATA SA PECENIM PAPRIKAMA recept

POTREBNO JE: (za 4 osobe)
Vreme pripreme: 35 min.

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 8 pečenih paprika
  • 150 g kačkavalja
  • 2 dl pavlake
  • 150 g majoneza
  • 1 glavica crvenog luka
  • 50 g kikirikija
  • 1 veza vlašca
  • 1 pakovanje korpica za salatu
  • 5 kašika ulja
  • mešavina začina
  • so, biber

     

    PRIPREMA:

    Članak se nastavlja posle reklama

    1. Piletinu istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu, a zatim pržiti na ulju dok ne porumeni. Kada se piletina ohladi, iseći je na kockice.
    2. Pečenu papriku oljuštiti, očistiti od semena i iseckati, takođe, na kockice. Kačkavalj izrendati na krupno rende, luk iseći na rebarca, a kikiriki i vlašac što sitnije iseckati.
    3. U odgovarajućoj posudi umutiti pavlaku i majonez, pa dodati piletinu, pečenu papriku, kačkavalj, crveni luk, kikiriki i začine po ukusu, te lagano promešati.
    4. Pripremljenom salatom puniti korpice, posuti ih vlašcem i staviti u frižider da se ohlade.

     

    REČ PLUS:

    Članak se nastavlja posle reklama

    Povrće, zahvaljujući svom visokom sadržaju vitamina, minerala,
    celuloze, te niskom učešću masnoće, ima u ishrani neprocenjivu ulogu.
    Količina vitamina i minerala različita je od vrste do vrste, kao i
    podneblja u kojem povrće uspeva. Svoj ukus duguju sadržaju eteričnih
    ulja.

     

    Članak se nastavlja posle reklama

    Izvor:  

    Tagovi:





    Kliknite na video da saznate više: