RECEPT: Salata sa pečenom paprikom
POTREBNO JE: (za 4 osobe)
Vreme pripreme: 35 min.
- 400 g pilećeg belog mesa
- 8 pečenih paprika
- 150 g kačkavalja
- 2 dl pavlake
- 150 g majoneza
- 1 glavica crvenog luka
- 50 g kikirikija
- 1 veza vlašca
- 1 pakovanje korpica za salatu
- 5 kašika ulja
- mešavina začina
- so, biber
PRIPREMA:
1. Piletinu istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu, a zatim pržiti na ulju dok ne porumeni. Kada se piletina ohladi, iseći je na kockice.
2. Pečenu papriku oljuštiti, očistiti od semena i iseckati, takođe, na kockice. Kačkavalj izrendati na krupno rende, luk iseći na rebarca, a kikiriki i vlašac što sitnije iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti pavlaku i majonez, pa dodati piletinu, pečenu papriku, kačkavalj, crveni luk, kikiriki i začine po ukusu, te lagano promešati.
4. Pripremljenom salatom puniti korpice, posuti ih vlašcem i staviti u frižider da se ohlade.
REČ PLUS:
Povrće, zahvaljujući svom visokom sadržaju vitamina, minerala,
celuloze, te niskom učešću masnoće, ima u ishrani neprocenjivu ulogu.
Količina vitamina i minerala različita je od vrste do vrste, kao i
podneblja u kojem povrće uspeva. Svoj ukus duguju sadržaju eteričnih
ulja.