Rolati sa mesom i sirom
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 350 g kačkavalja
- 600 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 200 g kečapa
- origano
- 4 jajeta
- 2 dl pavlake
- 1,5 dl mleka
- 1,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja.
2. Zatim dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati kečap, začine po ukusu i promešati.
3. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku.
5. Uzeti dve kore za pitu, poprskati sa malo ulja i složiti jednu na drugu. Preko druge kore naneti četvrtinu fila od mesa pa ga ravnomerno rasporediti i prekriti trećom korom. Potom posuti četvrtinom rendanog kačkavalja i malo origana te preklopiti četvrtom korom. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom i završiti praznom korom. Pažljivo urolovati kore i staviti na kratko u zamrzivač da se stegne. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jedan rolat.
6. Stegnuti rolat iseći na parčad debljine 3,5 cm.
7. U nauljeni pleh poslagati pripremljene rolate tako da se na krajevima dodiruju kako se ne bi odmotali. Svaki rolat preliti kašikom pripremljene smese od jaja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana