Ruske kape
Za koru:
- 8 jaja
- 400 g kristal šećera
- 16 kašika brašna
- 8 kašika tople vode
- 2 kašike ulja
Za fil:
- 1/2 l mleka
- 6 kašika brašna
- 250 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 250 g margarina
- 200 g kokosovog brašna
Priprema:
1. Mikserom umutiti jaja, šećer, brašno i vodu kako bi se dobila ujednačena masa.
2. Pripremljenu masu sipati u nauljen, brašnom posut kalup za tortu i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
3. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim okruglim kalupom željene veličine vaditi krugove, pa svaki krug preseći na pola.
Za fil:
1. Brašno i šećer razmutiti u malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva.
2. Umućenu masu sipati u ključalo mleko i kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu masu dodati penasto umućen margarin i vanil-šećer, te sve dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Za svaku rusku kapu koristiti po tri komada oblikovane piškote.
2. Piškote premazati filom, naslagati jednu na drugu i tankim slojem premazati bočne strane.
3. Filovane kape uvaljati u kokosovo brašno.
Izvor: Dobra hrana