Salata sa junetinom
Sastojci:
- 500 g pečene junetine
- 150 g pirinča
- 1 kašika senfa
- 300 g majoneza
- 2 dl pavlake
- 4 jajeta
- 200 g kiselih krastavaca
- 1 praziluk
- 1 veća crvena paprika
- mešavina začina
- so, biber
Priprema:
1. Pirinač obariti u slanoj vodi pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
2. Junetinu, crvenu papriku, kisele krastavce i praziluk iseći na kockice.
3. Jaja obariti i izrendati na krupno rende.
4. Posebno umutiti majonez, pavlaku i senf.
5. U većoj posudi sjediniti junetinu, papriku, jaja, kisele krastavce, pirinač i praziluk.
6. Preliti pripremljenom smesom od majoneza, dodati začine po ukusu i polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama
Kliknite na video da saznate više: