
#štazavečeru: Veganski burger od pasulja

Veganski burger od pasulja naš je izbor za ovonedeljnu L&Z rubriku #štazavečeru
Uprkos uvreženom mišljenju, veganska ishrana nije bezukusna, dosadna i jednolična- naprotiv! Ova kuhinja nudi pregršt ukusnih, zdravih i sitih i slanih i slatkih đakonija. A danas, mi smo se odlučili na veganski burger od pasulja- idealan izbor za večeru.
Veganski burger od pasulja
Sastojci
2 konzerve crnog pasulja (prethodno ispranog i oceđenog)
1 kašika maslinovog ulja
3/4 šolje paprike babure
1 šolja iseckanog luka
3 lena belog luka
1, 1/2 kašičica kurkume
1 kašičica ljute paprike u prahu
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 šolje prezle ili ovsenog brašna
2 kašike kečapa
Pročitajte i… Veganski vs mesni burger
Način pripreme
1. Zagrejte rernu na 160 stepeni. Ravnomerno rasporedite pasulj na pleh i pecite 15 minuta (dok se ne osuše).
2. Zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte iseckanu papriku, crni i beli luk i propržite pet minuta.
3. Ostale sastojke (kurkumu, čili prah, beli luk u prahu, prezle ili ovseno brašno) stavite u procesor i izblendajte.
4. U smesu dodajte isprženo povrće i promešajte.
5. Napravite pljeskavice i pecite na srednjoj temperaturi dok ne porumeni s obe strane.
NAPOMENA: Ukoliko je smesa za burger nepostojana, pomešajte jednu kafenzu kašiku lanenog semena s tri kašike mlake vode. Ostavite da odstoji preko noći. Dobićete želatinastu masu koja će poslužiti kao „lepak“ za sastojke.
View this post on Instagram
pomoćnica urednice, aleksandra.dudvarski@color.rs /
Diplomirani žurnalista i iskusni web urednik. Tokom karijere radila je kao glavni urednik magazina “Moja kosa”, urednica magazina “Bravo” i glavna urednica portala Bravo.rs, pomoćnica urednika magazina „Natural Health“, te urednica portala marieclaire.rs. Poslednje 4 godine angažovana je kao web urednica na lepotaizdravlje.rs. Iskusna novinarka, koja i te kako ume da se našminka. Ako imate pitanje u vezi sa makeupom – ona će sigurno imati odgovor.