Teletina sa paprikama
za 5 osoba
Potrebno je:
- 800 g telećih šnicli
- 10 crvenih pečenih paprika
- 200 g kačkavalja
- 150 g suvog vrata
- 7 jaja
- 2 dl pavlake
- brašna po potrebi
- 1 dl mleka
- 4 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih uvaljati u brašno, potom u umućena 4 jajeta te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
Članak se nastavlja posle reklama
2. Pečene paprike poprečno preseći napola pa i njih ispohovati na isti način kao i meso.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poređati najpre polovinu pohovanih šnicli, zatim polovinu rendanog kačkavalja, pa prekriti polovinom suvog vrata i na kraju staviti polovinu pečenih paprika. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom.
4. Posebno umutiti 3 jajeta, pavlaku i mleko te preliti preko jela.
Članak se nastavlja posle reklama
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama
Kliknite na video da saznate više: