Zapečena škarpina
Sastojci:
- 1 kg škarpina
- 1,3 kg krompira
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 puna kašika brašna
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 dl belog vina
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina
- 0,5 dl maslinovog ulja
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kolutove, crni luk na kockice a beli luk što sitnije iseckati.
2. Škarpine očistiti i začiniti po ukusu.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, mlevenu papriku, brašno, peršun, crni i beli luk i polako promešati.
4. Zemljanu posudu nauljiti i u nju presuti pripremljenu smesu sa krompirom i poravnati. Preliti mešavinom maslinovog ulja i belog vina i naliti vodom da ogrezne pa peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
5. Kada je krompir napola pečen, odozgo utisnuti škarpine i peći ih najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne omekšaju. Jelo je gotovo kada krompir potpuno omekša a suvišna tečnost uvri.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama
Kliknite na video da saznate više: