Zapečene krmenadle
Za 4 osobe
Potrebno je:
- 6 krmenadli
- 6 listova kačkavalja
- 8 dl goveđe supe
- 120 g kečapa
- 2 kašike vuster sosa
- 0,5 dl ulja
- prstohvat belog luka u prahu
- 2 glavice crnog luka
- origano
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Posebno umutiti kečap, goveđu supu, vuster sos i ulje. Dodati malo origana, belog luka u prahu i začine po ukusu.
3. Crni luk iseći na rebarca i propržiti na ulju.
4. Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju presuti prženi luk. Preko luka poslagati začinjene krmenadle.
5. Na svaku krmenadlu staviti list kačkavalja, a potom ih preliti pripremljenim prelivom od kečapa.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200oC dok meso ne omekša.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana
Kliknite na video da saznate više: