
Dodajte ovaj mirisni začin u svoj život i budite ponosni na svoj imunitet
Ukoliko dodate malo cimeta vašoj svakodnevnoj ishrani, to vam umnogome može pomoći da ojačate svoj imunološki sistem, pokazalo je novo istraživanje. Ovaj začin snižava temperaturu u želucu i pospešuje probavu.

Foto: Guliver/Thinkstock
Austrajiski naučnici sa univerziteta RMIT u Melburnu sproveli su istraživanje u kojoj su se bazirali na probavu svinja uz pomoć kapsula koje reaguju na gasove. Prema rezultatima ovih istraživanja objavljenih u časopisu Scientific Reports uključivanje cimeta u prehranu životinja može smanjiti nivo ugljendioksida u želucu hladeći njihova tela.
Pročitajte i… Napravite sami čudesno ulje od cimeta i očistite svoju krv od toksina
Rezultate istraživanja pogledajte na narednoj strani…

Foto: Guliver/Thinkstock
Ukupno zdravlje svinja koje su jele hranu sa dodatkom cimeta značajno se poboljšalo. Glavni istraživač Kouroush Kalantar povodm ovoga je izjavio: „Kad se svinje hrane na sobnoj temperaturi ugljendioksid raste. Cimet umanjuje taj gas smanjivanjem lučenja želučane kiseline i pepsina.“
Pročitajte i… Ovaj eliksir zdravlja možete napraviti sami, a učiniće čudo za vaš duh i telo
Iako je istraživanje provedeno na svinjama znanstvenici veruju da je primenjivo i na ljude. Utvrdili su da je cimet smanjio temperaturu u želucu za 2 stepena, što je veoma značajno.
Takođe, sada je jasno zašto je cimet popularan u toplijim krajevima – daje osećaj hlađenja koji smo maločas pomenuli.
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje