Čudesni začin koji tako lako skida kilograme i jača imunitet. A ima ga u svakoj radnji

by | septembar 13, 2016

Svima su nam dobro poznata sva svojstva đumbira, ali mnogi ne znaju na koje načine je najboilje da ga upotrebe.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Zbog toga smo izdvojili 10 zdravstvenih problema u kojima je ovaj začin glavni protivnik.

1. Smuti za fantastičnu liniju

Da biste imale vitku i perfektnu liniju i posle leta, najbolje je da konzumirate ovaj smuti. Potrebna vam je jedna banana, pola čaše bademovog mleka i kašičica đumbira. Odličan je za detoksikaciju, ali i preukusan je. takođe, umesto banana, možete koristiti voće po želji.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Odličan za prehladu i viruse

Čaj od đumibra veoma je dobar za jačanje imunološkog sistema, kao i za detoksikaciju jetre. Čaj je najbolje piti dva puta dnevno – od pola kašičice narendanog đumbira, koji odstoji nekoliko minuta u vrućoj vodi.

Pročitajte i… Ako samo nedelju dana pijete kokosovu vodu ovo će vam se dogoditi

Članak se nastavlja posle reklama

Kakve još pogodnosti đumbir ima za vaš organizam, proverite na narednoj strani…

Članak se nastavlja posle reklama

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

3. Detoks pluća

Za detoksikaciju pluća, naročito ako ste pušač, najbolje je koristiti spomenuti čaj od đumbira. Izrendajte svež đumbir na kriškice i dodajte je u vodu koja vri, i kuvajte pet minuta. Zatim ga procedite i začinite medom, cimetom…

4. Kupka od đumbira

Članak se nastavlja posle reklama

Jeste li čuli za kupku od đumbira? Napunite kadu, dodajte dve kašike đumbirovog praha i kašiku krupne morske soli i sve to promešajte. Tada kreće opuštanje. Uživajte do mile volje i potpuno se opustite.

Pročitajte i… Hoćete da smršate, a konzumirate fruktozu? Evo koje voćke sadrže najviše šećera

5. Đumbir protiv glavobolje

Evo recepta za sirup od đumbira koji je najbolji protiv glavobolje i kašlja:

Članak se nastavlja posle reklama

 

Veliku šolju očišćenog đumbira, dve šolje šećera i dve šolje vode stavite u šerpu i kuvajte na laganoj vatri. Kuvajte sve 15-20 minuta i potom ostavite da se sirup dobro ohladi. U ohlađeni sirup dodajte sok limete. Procedite kroz gazu i sipajte u sterilnu flašu. Razmutite sirup s vodom i tako ga konzumirajte.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: