Lako do vitke linije: Domaći zeleni čips koji topi masne naslage

by | novembar 30, 2015

Poznata izreka kaže kako se letnja forma postiže zimi. Ali, svaka od nas zna koliko je teško odoleti čipsu, posebno u ovo hladnije vreme, kada obožavamo da se ušuškamo ispod ćebeta u toplini svoga doma i gledamo omiljene serije. Međutim, grickalice ne moraju da budu masne i nezdrave – već mogu da vam pomognu da smršate, a da pritom budu jako ukusne!

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

A ako i vi spadate u grupu onih koji ne mogu da gledaju film, bez da nešto grickaju, donosimo recept za zdravu grickalicu, koja će odlično poslužiti u te svrhe.

Pročitajte i… Sok za kojim luduje Holivud: Topi kilograme i jača imunitet

Radi se o čipsu od kelja, koji vrlo jednostavno možete napraviti već danas. Donosimo recept.

Članak se nastavlja posle reklama

Sastojci:
1. Kelj
2. Maslinovo ulje
3. So

Pročitajte i… Jesenja dijeta: Četiri kilograma manje za samo nedelju dana

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:
1. Kelj dobro isprati, a zatim i osušiti. Kako? Svaki list zamotati u kuhinjsku krpu ili papirnati ubrus te ga nežno prebrisati.
2. Uz pomoć noža ili kuhinjskih makaza, iseckati svaki list na manje komade, a sredinu potpuno ukloniti, jer je ona jako gorka.
3. Komade kelja staviti u veliku plastičnu činiju pa ih preliti maslinovim uljem. Za srednje veliku hrpicu, koristiti kašiku ulja. Neka svaki komadić bude obložen uljem.
4. Na pleh stavi papir za pečenje, a zatim po njemu rasporediti komade kelja te po njima posipati so (ukupno 1/4 kašike).
5. Zagrejati rernu na 150 stepeni i listiće kelja peći 8-12 minuta. Sve zavisi od vrste kelja koju koristite. Zato je potrebno redovno proveravati rernu. Čips je govot čim primetite da je kelj krut. Izvaditi kelj iz rerne, da ne zagori.
6. Ostaviti da se ohladi pre nego što ga probate. Možda će vam u početku ukus biti čudan, a možda ćete ga zavoeti odmah! U svakom slučaju, ovo je odlična zamena za kupovne grickalice, i, naravno, neuporedivo zdravija.

Tagovi: