Pet dana i kilaža za kojom žudite biće tu! Rešenje je paradajz dijeta!

by | januar 29, 2017

Ako isprobate ovu dijetu – ne samo da ćete skinuti koji kilogram već ćete propisno da prodrmate vaše telo i makar malo ga očistite od raznoraznih otrova, piše Dijeta.net.

Guliver/thinkstock

Guliver/thinkstock

Dijeta koja je pred vama nudi vam mogućnost da za pet dana izgubite do 3 kilograma i usput da se osećate sjajno.

Dijeta je stroga, i za (skoro) svaki obrok (a ima ih četiri) treba jesti paradajz i to u nešto većim količinama nego što je uobičajeno.

Najbolje je jesti i svež i kuvan paradajz (pire i sok).

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i…Želja za slatkišima bila je neopisiva, a onda sam naučila da kažem NE čokoladi

Razlog je jednostavan: svež paradajz je bogat vitaminom C koji većim delom nestaje pri termičkoj obradi, ali zato kuvani paradajz sadrži materije koje su odlična zaštita od slobodnih radikala.

Petodnevni jelovnik pogledajte na sledećoj strani…

Članak se nastavlja posle reklama
Guliver/thinkstock

Guliver/thinkstock

Paradajz dijeta – Petodnevni jelovnik:

Članak se nastavlja posle reklama

1. dan

Doručak

-2 kriške tosta od crnog hleba sa malo margarina i kašičicom meda

-čaj ili kafa bez šećera

Ručak

Članak se nastavlja posle reklama

Velika paradajz salata sa sirom

U većoj činiji napraviti salatu od sledećih sastojaka:

150 g nemasnog sira (izdrobljenog)

350 g svežeg paradajza

kašika maslinovog ulja

Članak se nastavlja posle reklama

1/2 kašičice začinskog bilja po ukusu (odlično ide bosiljak kao i origano)

Sve dobro promešati i dodati na krupnije komade izlomljenu krišku tostiranog integralnog hleba. Salatu pre jela petnaestak minuta prohladiti u frižideru.

Užina

-nektarina

Večera

Članak se nastavlja posle reklama

Testenina u sosu od paradajza

Dve šargarepe iseći na kockice i pržiti na malo maslinovog ulja, dodati 50 ml soka od paradajza i pržiti još pet minuta. Dodati 400 g paradajza sitnije isečenog, posoliti, pobiberiti i začiniti sa kašikom pavlake (12% mm).

Kuvati desetak minuta na umerenoj vatri.

Ovaj preliv sipati preko sveže skuvane testenine (najbolja je ovsena ili ječmena). Količina suve testenine (pre kuvanja) je 60 grama.

Pročitajte i…Jesu zdrave i hranljive, ali goje više nego što možemo da zamislimo

Članak se nastavlja posle reklama

Drugi dan pogledajte na sledećoj strani…

Guliver/thinkstock

Guliver/thinkstock

2. dan

Doručak

-200 g polumasnog jogurta (1,5% mm) pomešati sa kašikom meda i dodati dve velike kašike ovsenih pahuljica

Članak se nastavlja posle reklama

Ručak

Grčka salata

Luk iseći na kolutove, dodati dva paradajza isečena na krupnije komade, veći krastavac takođe isečen na krupnije komade, dve kašičice limunovog soka, kašiku maslinovog ulja, so, biber, malo majčine dušice i 2-3 crne masline.

Sve dobro promešati i ostaviti oko 10 minuta da sastojci „odleže“. Ukrasiti sa 30 g ovčijeg sira (izdrobljenog) i kockicama od jedne kriške ražanog hleba.

Užina

Komad voća ili šoljica kafe sa 2 – 3 keksa od integralnog brašna.

Večera

Supa sa oslićem

Dve glavice luka pržiti na malo ulja, dodati dva veća paradajza isečena na krupnije komade i 2,5 dl supe od povrća. Sve to kuvati na tihoj vatri oko 10 minuta. Smesu procediti kroz sitno sito, dodati so, biber, na vrh noža šećera, 125 g skuvanog pirinča i pečen filet oslića. Ukrasiti kašikom kisele pavlake.

Pročitajte i…Jedna voćka i mlaka voda svakog jutra učiniće da ekspresno izgubite kilograme

Treći dan pogledajte na sledećoj strani…

Guliver/thinkstock

Guliver/thinkstock

3. dan

Doručak

Integralno pecivo sa dve kašike polumasnog sira. Na jednu polovinu peciva namazati sir i staviti krišku paradajza i malo iseckanog mladog luka, drugu polovinu premazati medom.

Ručak

Tortilja

Iseći 300 g paradajza i 100 g pečurki na krupnije komade. Dva jaja, četiri kašike mineralne vode, dve kašike zelena, so i biber pomešati. Pečurke i paradajz staviti u zagrejan i lako nauljen tiganj, preko staviti jaja i na tihoj vatri ostaviti da se spoji. Servirati toplo ili hladno na podlozi od dve kriške ražanog hleba.

Užina

Dve šargarepe iseći na dva štapića i uviti u 30 g ćureće šunke.

1 dl soka od paradajza (svež iii kuvan).

Večera

Meso sa paradajzom

Ispeći 125 g goveđih šnicli u tiganju bez dodatne masnoće i po ukusu začiniti. Pola glavice luka pržiti na malo maslinovog ulja. Dodati 400 g paradajza isečenog na kocke i malo majčine dušice i sve to pržiti na jakoj vatri par minuta. Obrok kompletirati jednim tostom od ražanog hleba.

Pročitajte i…Karli Klos ima super laku i zdravu formulu za mršavljenje… Krije se u smutijima!

Četvrti dan pogledajte na sledećoj strani…

Guliver/thinkstock

Guliver/thinkstock

4. dan

Doručak

Dve kriške tosta namazati kašikom krem sira i odozgo staviti po jednu šnitu šunke.

2 dl soka od paradajza (svježeg).

Ručak

Hladni gaspačo

Skuvati 500 g paradajza, papriku i veći krastavac iseći na kocke i izmiksati sa kašikom maslinovog ulja, belim lukom i dve izmrvljene kriške tosta. Dodati so i biber i ohladiti pre serviranja.

Užina

Napraviti sendvič od kriške tosta sa susamom, kriškom dimljene ćuretine i odozgo staviti paradajz isečen na deblje kolutove.

Večera

Paradajz sa pirinčem

Odseći vrh sa dva paradajza, izdubiti ih i staviti u vatrostalnu posudu. Smesu za punjenje napraviti od 50 g polumasnog sira i 125 g kuvanog pirinča, malo bosiljka, paradajza isečenog na kockice i belog luka. Napuniti paradajz i posuti sirom. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta.

Pročitajte i…Ona je uspela! Izgubite 12 kilograma, i to bez ikakvog odricanja

Poslednji dan pogledajte na sledećoj strani…

Guliver/thinkstock

Guliver/thinkstock

5. dan

Doručak

2 dl soka od paradajza (kuvanog)

2 tosta tanko premazana topljenim sirom sa kolutovima paradajza odozgo

Ručak

Italijanska salata

Iseći na kocke tost hleb i 400 g paradajza, dodati malo zelene salate. Preliti sa dve kašike maslinovog ulja i sirćeta, dodati so i biber. Preko toga posuti kockice tosta.

Užina

Jabuka, kivi i nana

Kivi i jabuku iseći na kocke i pomešati sa nekoliko kapi meda. Dodati par listića sveže nane.

Večera

Ratatuli

Za ovo jelo potrebno je na kocke iseći 200 g krompira, četiri šargarepe, dva praziluka, 100 g pečuraka i četiri stabljike celera. Iseckati dve glavice luka i dva češnja belog luka, zagrejati dve male kašike ulja i dodati povrće i krompir. Začiniti solju, biberom i origanom. Doliti 100 ml supe od povrća i sve to kuvati poklopljeno oko 10 min. Dodati šolju (2,5 dl) kuvanog paradajza. Sve kuvati na tihoj vatri 15 minuta.

Pročitajte i…Dragoceni saveti da se rešite kilograma kao od šale i to za veoma kratko vreme

Dodatne napomene:

Ukoliko ste gladni između obroka, možete slobodno konzumirati 2 dl soka od paradajza (svežeg ili kuvanog).

Postoje izveštaji (još nije naučno utvrđeno) da paradajz sok ima veću tendenciju sagorevanja masnih naslaga ako mu se doda na vrh noža bibera.


 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: