Recept za brzo mršavljenje: Ni zalogaj posle 19 sati

by | avgust 28, 2015

Ograničavanjem dnevnog unosa kalorija na 1.000 brzo može da se smrša.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ova dijeta se svrstava u one koje unos kalorija ograničavaju na svega 1.000 dnevno. Jelovnik se ponavlja svaka tri dana, a preporučljivo je da je se pridržavate ovog režima dok ne postignete željenu kilažu, ali ne duže od tri nedelje.

Za to vreme smršaćete od dva do četiri kilograma. Zatim, pauzirajte jednu sedmicu pa je ponovite. Najvažnije je da zaboravite na slatkiše, da promenite način ishrane i nemojte da jedete posle 19 časova.

Vežbajte svakog dana, bilo da je reč o fitnesu, trčanju, jogi, pilatesu ili šetanju.

Članak se nastavlja posle reklama

PRVI DAN

Doručak: rendana jabuka, dve kašike muslija, 200 ml toplog mleka (1,6 odsto mlečne masti).

Užina: banana

Članak se nastavlja posle reklama

Ručak: kuvano povrće: glavica crnog luka, dve šargarepe, kocka pileće supe, kašičica sirćeta, malo kima, 150 g boranije, jedan krompir, kašičica maslinovog ulja, malo soli i bibera, 50 g rendanog tvrdog sira.

Crni luk sitno iseckajte, a šargarepu na kolutove i skuvajte u litru vode sa kockom supe. Pred kraj kuvanja dodajte malo kima i kašičicu sirćeta. Posebno obarite 150 g boranije i krompir. Procedite kuvano povrće iz supe, dodajte boraniju i iseckan bareni krompir, posolite, pobiberite, dodajte kašičicu ulja i pospite rendanim sirom.

Članak se nastavlja posle reklama

Užina: dve kriške tosta premažite tankim slojem meda.

Večera: kriška crnog hleba ili tanka kriška sira i salata: dva paradajza, nekoliko listova zelene salate, iseckan peršun, so, biber, malo limunovog soka, kašičica maslinovog ulja.

Pročitajte i… 10 najboljih saveta za mršavljenje: Otkrijte nam vaš i očekuje vas poklon

DRUGI DAN

Doručak: dve kašike muslija, narandža, iseckana jabuka, pola šolje kiselog mleka

Članak se nastavlja posle reklama

Pomorandžu prepolovite i iz jedne polovine iscedite sok, a drugu oljuštite i sitno iseckajte. Sok pomešajte sa pola šolje kiselog mleka. U to dodajte dve kašike muslija i iseckanu pomorandžu i jabuku.

Užina: krišku tosta premažite tankim slojem lajt margarina i džema.

Ručak: 200 ml kokošje supe, ljuta mlevena paprika i kim, malo iseckanog praziluka, jedna izrendana šargarepa, 40 g integralnih rezanaca, 150 g fileta oslića, seckani peršun, biber, so

U supu dodajte ljutu mlevenu papriku i kim po ukusu. Kad provri, dodajte praziluk, šargarepu i rezanaca. Kuvajte dok testo ne omekša. Dodajte iseckane filete oslića i kuvajte još 10 minuta. Začinite peršunom, biberom i solju.

Užina: pomorandža

Članak se nastavlja posle reklama

Večera: salata od izrendane jabuke, malo kupusa, sa kašičicom maslinovog ulja, soli i bibera po ukusu i kriška crnog hleba.

Pročitajte i… Tek ste doručkovali, a već ste gladni? Evo u čemu je problem!

TREĆI DAN

Doručak: 2 kriške ražanog hleba, malo lajt margarina, kašičice džema, malo milerama, seckani peršun

Jednu krišku hleba premažite margarinom i džemom, a drugu mileramom i peršunom.

Članak se nastavlja posle reklama

Užina: breskva, dve kašike muslija

Ručak: dve kašike suncokretovih semenki, kašika seckanog peršuna, malo soli i bibera, 100 g mlevenog mesa, malo ulja, jedna šargarepa, šolja slane vode, sedam kašika instant pirea, 100 g šampinjona.

Pomešajte suncokretove semenke sa peršunom i dodajte malo soli i bibera. U to umešajte mleveno meso, dobro promešajte i oblikujte dve šnicle. Ispržite ih na malo ulja. Posebno izrendajte šargarepu i skuvajte je u slanoj vodi. Neprekidno mešajući uspite instant pire i kuvajte dok se ne zgusne. Naseckajte šampinjone i izdinstajte na malo ulja. Začinite solju i biberom i poslužite uz pire i šnicle.

Užina: krišku tosta premažite tankim slojem meda.

Večera: 25 g šampinjona, kriška belog sira, kašičica limunovog soka, kašičica ulja, seckani peršun, malo soli i bibera

Članak se nastavlja posle reklama

Očistite šampinjone i iseckajte na listiće. Dodajte sir iseckan na kockice, prelijte sa malo limunovog soka i kašičicom ulja. Začinite solju i biberom i pospite peršunom.

Tagovi: