Nakon ovog teksta potrčaćete u kuhinju da skuvate čaj od đumbira
Đumbir je jedna od onih biljaka koja je neverovatno pogodna za vaše zdravlje, a kada ga napravite u formi čaja, svi njegovi kvaliteti biće duplo korisni.
Naime, zbog materija od kojih je sačinjen, đumbir ima veoma jaka antibakterijska svojstva, a takođe je blagotvoran protiv gljivica i virusa. Ovaj začin će neverovatnom brzinom ojačati vaš imuni sistem, ukoliko se osećate malaksalo.
Kinezi su ga od davnina koristili protiv bolova u stomaku, reume, zubobolje i mučnine.
Konfučije ga je redovno konzumirao zbog zdravlja ali i zbog afrodizijačkog dejstva, a Kineskinje vekovima koriste đumbir u prvim mesecima trudnoće kako bi ublažile mučnine.
Važno je istaći da nisu uočene nikakve nuspojave pri uzimanju đumbira u normalnim količinama.
Pročitajte i… Samo jedna kašičica ovog DOMAĆEG eliksira moze da vam pomogne kod holesterola
Kako da napravite čaj od đumbira, pročitajte na sledećoj strani…
Čaj od đumbira
Sastojci:
– šolja vode
– svež koren đumbira
– med
Priprema:
Vodu stavite u šerpicu u kojoj inače kuvate čaj. Kada proključa, dodajte iseckan đumbir na listiće (1-2 listića na jednu šolju) i ostavite da zajedno vri 10 minuta.
Kada se malo prohladi, možete ga piti. Ne morate ga cediti. Dodajte med po ukusu i uživajte u njegovim blagodetima. Takođe, možete i iscediti limun, ukoliko volite citrus u čaju.
Pročitajte i… Napitak iz starog Tibeta koji morate preporučiti svima koje volite
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje