Izbeljivanje zuba – sve popularniji beauty trend

by | decembar 24, 2012

Piše: dr Dušica Telarov, specijalista ortopedije vilica i lica iz poliklinike “Estetika

Izbeljivanje zuba je procedura u kojoj se uklanjaju razne diskoloracije sa površine zuba, a sama boja zuba postaje belja. Samo izbeljivanje spada u najpopularnije procedure u stomatologiji i može značajno da poboljša izgled.

Najčešći uzrok tamnih zuba je genetika, a prebojenost nakon beljenja javlja se prilikom konzumiranja obojene hrane i pića, stoga to treba izbegavati.

Kako odabrati vrstu beljenja?

Članak se nastavlja posle reklama

Prepustite to vašem stomatologu jer on poznaje osetljivost zuba i debljinu gleđi. Ukoliko nemate svog stomatologa, odlučite se za onog koji vam uliva najviše poverenja, vodeći računa o proveri stanja vaših zuba i njegovim iskustvom i opremom.

Mogu li zubi da bole posle beljenja?

Uglavnom ne. Ako su zubi i desni dobro zaštićeni, te ako nisu predložene kućne varijante kod pacijenata sa potrošenim ivicama i površinama zuba – nema razloga za bol.

Članak se nastavlja posle reklama

Nega posle beljenja

Gelovi na bazi kerbamid peroksida, lampe i laseri zbunjujuće deluju na pacijenta. Ako se broj tretmana i tehnika pravilno odredi, pacijent kasnije može i održavati negu sa “white pen” tečnostima ili trakama, bez ikakve bojazni.

Članak se nastavlja posle reklama

Najčešće greške

Jeftine i brze metode van ordinacije i konsultacije sa stomatologom. Nedovoljno zaštićeni zubi, oštećeni zubi, kao i prečesto beljenje zuba neke su od najčešćih grešaka.

Mogu li se beliti “crni” zubi?

Mogu, sa tehnikom koja ostavlja tečnost u ležištu zuba i menja se u određenim vremenskim razmacima. Naša ordinacija ima 20 godina iskustva u ovakvim tretmanima i koristimo isključivo preparate “Ada”.

Mogućnosti beljenja zuba u Srbiji

Svi svetski trendovi mogući su i u Srbiji. Naša poliklinika gostovala je u Njujorku, gde smo poredili iskustva na bazi “night white” tehnika, koje su kod nas indentične kao i u svetu.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: