Ovog vikenda: Omakase večera sa Vanjom Puškarom u KISSA10 – kad se Balkan i Japan sretnu za istim stolom


Dok se Dragoljub priprema za novo poglavlje bliže centru Beograda, Vanja Puškar idejni tvorac, osnivač i brend-šef Dragoljuba, kao i legendarnog Iva New Balkan Cuisine, a sad i pop-ap projekta Mirta New Balkan Cuisine u Crnoj Gori donosi deo te priče u beogradski vinyl izakaya bar KISSA10 – i to na samo jedno veče. U nedelju, 10. avgusta, od 17 do 22 časa, ova izakaya adresa na Dorćolu postaje pop-up pozornica za omakase set koji spaja japansku filozofiju i Puškarov neponovljivi stil, uz poznate ukuse Balkana na potpuno nov način.
Za one koji još nisu imali priliku da iskuse omakase, reč je o večeri gde gosti potpuno poverenje prepuštaju šefu – njegovoj selekciji jela, ritmu serviranja, instinktu i sezonskim inspiracijama. Ovaj format se u KISSA10 dodatno pojačava time što gosti sede ispred otvorene kuhinje, u izakaya zoni, gledajući svaki korak pripreme. Gotovo kao chef’s table, ali bez filtera – direktno, intimno i uz puno ukusa.
Omakase večera sa Vanjom Puškarom u KISSA10
Na meniju je sedam pažljivo konstruisanih sledova koji se mogu doživeti kao kompletna omakase večera ili izabrati pojedinačno, u small plates formatu. Tu su jela koja već imaju status klasika u Puškarovoj kuhinji, ali i novi zalogaji koji nastaju baš za ovu priliku: tartar od govedine sa čipsom od tetiva, heljdine rolnice sa mladim sirom i karamelizovanim lešnicima, lubenica u kombinaciji sa fermentisanim medom i ovčijim sirom, Sir Džubek u testu za burek, aromatična supa sa rtanjskim čajem, leskovačka mućkalica reinterpretirana kroz miso, i završna reč – pljeskavica sa twistom, uz krompir kolač, kajmak i crni luk.
Na meniju KISSA10 x Dragoljub
Tartar od govedine, čips od tetiva, vinjak, dresing od žumanca
Heljdine rolnice sa mladim sirom, medom, karamelizovanim lešnicima i melisom
Lubenica, fermentisani med, ovčiji sir, spanać, rukola, orah
Sir Džubek u testu za burek, pečena breskva, mrvice slanine, nana
Aromatična supa sa rtanjskim čajem
Leskovačka mućkalica u miso stilu
Grilovana pljeskavica, krompir kolač, kajmak, marinirani crni luk
posluženo sa paradajzom, istarskim maslinovim uljem i fleur de sel
Veče koje okuplja Japan, Balkan, sezonske namirnice i kulinarsku improvizaciju – sve pod reflektorima KISSA10 kuhinje, rezervisano za one koji žele da probaju nešto drugačije, samo tad i samo tu.
Kada: 10. avgust / 17:00–22:00
Gde: KISSA10, Dobračina 29A
Hint +: Rezervacije putem @kissa10.bg
Foto: @kissa10.bg





